You are here

H ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει μετακίνηση νοσηλευτών

09/07/2022 20:37

Η ΠΑΣΥΝΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο εκφράζει αγανάκτηση για απόφαση της διοίκησης του ΟΚΥπΥ να μετακινήσει άλλους 4 νοσηλευτικούς λειτουργούς, πέραν των 13 που μετακινήθηκαν πέρσι, από το Νοσοκομείο Λάρνακας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει, «η διοίκηση μετακίνησε προσωπικό χωρίς να ληφθούν οι πρακτικές ανάγκες του νοσοκομείου και των τμημάτων του, τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα, και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και των προγραμματισμένων καλοκαιρινών αδειών του νοσηλευτικού προσωπικού».

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης όπου λαμβάνονται τελεσίδικες αποφάσεις σε μια νύκτα και χωρίς να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε το θέμα. Δυστυχώς, το επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά, αφού συνεχίζει να προτιμά και να ακολουθεί την τακτική τού “αποφασίζω και διατάζω”» σημειώνει η συντεχνία.

Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι για κάθε πλάνο και δράση που σχεδιάζεται από την Υπηρεσία και τον Οργανισμό, πρέπει να συμφωνούν και οι δύο πλευρές και προτείνει συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων με στόχο να προωθηθούν οι ενδεικνυόμενες διορθωτικές κινήσεις.

Η συντεχνία επιφυλάσσεται για τη λήψη μέτρων καθώς θεωρεί πως «η επαρκής στελέχωση των Νοσοκομείων θα επιτρέψει την προσφορά ποιοτικών και ασφαλών συνθηκών στο προσωπικό με γνώμονα πάντοτε τον ασθενή».