You are here

Αίτημα διάλυσης Pierides Holdings

05/01/2010 11:47
Αίτημα διάλυσης της εταιρείας Pierides Holdings, υπέβαλε η Evelthon Developments, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας Pierides. Η εταιρεία θεωρεί αδικαιολόγητη και γελοία την αίτηση και προχωρεί σε ένσταση της.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, το ΔΣ της Pierides Holdings σε χθεσινή του συνεδρία μελέτησε το γεγονός της υποβολής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, αίτηση διάλυσης εναντίον της εταιρείας, λόγω, όπως αναφέρει, «ισχυριζόμενων οφειλομένων ενοικίων».

Η εταιρεία πρόκειται να εγείρει ένσταση στην αίτηση, ενώ μετά από ενδελεχή μελέτη των γεγονότων το Συμβούλιο κατέληξε στο ότι πρόκειται για απαίτηση που είναι «εντελώς αβάσιμη, ανυπόστατη και γελοία η οποία καταχωρήθηκε σκόπιμα και κακόβουλα ώστε να εκβιάσει την εταιρεία, να της προκαλέσει ζημιά στο καλό όνομα και στη φήμη της κατά κατάχρηση του σχετικού νόμου και της διαδικασίας του δικαστηρίου.

Η εταιρεία κρίνει την αίτηση αδικαιολόγητη καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του σχετικού νόμου για καταχώρηση αίτησης διάλυσης εναντίον της εταιρείας, δεν υπάρχει εκκαθαρισμένη και αδιαμφισβήτητη απαίτηση εναντίον της εταιρείας ούτε δικαστική απόφαση για την απαίτηση των αιτητών, ενώ υπήρξε ανταπόκριση από την εταιρεία στην απαίτηση πληρωμής των αιτητών με την οποία αμφισβητήθηκε το ύψος της απαίτησης από την εταιρεία βασιζόμενη στο συμβόλαιο και στις επιστολές που έχουν σταλεί από τις δύο πλευρές και προσφέρθηκε προς τους αιτητές η πραγματική συμφωνηθείσα οφειλή την οποία οι αιτητές καταχρηστικά και αδικαιολόγητα δεν αποδέχτηκαν. Οι αιτητές, παρόλο που έχουν κληθεί, αρνήθηκαν αδικαιολόγητα να εισπράξουν την πραγματική οφειλή και να εκδώσουν σχετική εξοφλητική απόδειξη.

Όπως τονίζεται, η εταιρεία Pierides Holdings σήμερα ενοικιάζει 11 υποστατικά παγκύπρια και πληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της.

Η εταιρεία θα μελετήσει και το ενδεχόμενο να προβεί σε απαίτηση αποζημιώσεων αφού πρώτα θα αναμένει από το σεβαστό Δικαστήριο να ξεκαθαρίσει αυτήν την αδικαιολόγητη και αστεία αίτηση.

Η Pierides σημείωσε το 2008 κέρδη €503,6 χιλ. από €458,6 χιλ. το 2007.

Γ.Χ.