You are here

Ακρίβεια και άλλα προβλήματα σε συνελεύσεις συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ

27/01/2023 20:48

Σε συνελεύσεις των συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ στον Στρόβολο και στο Καϊμακλί, που έγινε προς ενημέρωση για όλα τα θέματα που τους αφορούν καθώς και για τη δράση και τις προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους, οι συνταξιούχοι απαίτησαν άμεση επίλυση των προβλημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων και τόνισαν την ανάγκη λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, οι συνταξιούχοι ζήτησαν επίσης κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να  συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους και σύνταξη  χηρείας σε όλους τους χήρους. Επίσης διεκδικούν δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους, επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας και αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα εξαιτίας του κόστους των φαρμάκων.

Ζήτησαν επίσης την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων και να επιλυθεί το πρόβλημα με την επικοινωνία με τις πιο πάνω υπηρεσίες