You are here

Αντιδράσεις στον τρόπο αποκλιμάκωσης των μέτρων

25/01/2021 18:29
Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις των οργανωμένων συνόλων, καθηγητών και δασκάλων ενόψει της τελικής ευθείας που εισήλθε η αποκλιμάκωση των μέτρων.
Ο σύνδεσμος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία των κέντρων εστιάσεις χωρίς περιοριστικά μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνει ότι οι επιχειρηματίες προτιμούν να παραμείνουν κλειστά τα υποστατικά τους. Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής Φάνος Λεβέντης, δήλωσε στη StockWatch, ότι «αν και η επιθυμία όλων είναι να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν τα υποστατικά τους αυτό που τους προβληματίζει είναι οι προϋποθέσεις που θα ισχύσουν όταν τους επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν».
Σημείωσε ότι «από τη στιγμή που θα ανοίξουμε υπό προϋποθέσεις στο ωράριο ζητούμε να δοθεί το δικαίωμα σε κάποιο επιχειρηματία, εάν δεν εξυπηρετείται με το συγκεκριμένο τρόπο επαναλειτουργίας, να παραμείνει κλειστός και να συνεχίσει να στηρίζεται από το κράτος και ο επιχειρηματίας αλλά και το προσωπικό μέσα από τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας, μέχρι να αρθούν τελείως τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα».
 
Κλάδος εκδηλώσεων
 
Ο κλάδος εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ) σε ανακοίνωση τονίζει ότι όλο αυτό τον καιρό περιμένει και υπομένει να εργαστεί και να ξεπεραστεί η οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε από την πανδημία. Όπως αναφέρουν, «με τη βίαια είσοδο της πανδημίας, οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, με ζημιές που ανέρχονται σε περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, αφού από το Νοέμβριο του 2019 οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα τον εκδηλώσεων, λόγω των μέτρων που επιβάλλονταν από καιρό εις καιρού από την Κυβέρνηση, υπολειτουργούν».
 
Επιπρόσθετα ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ αναφέρει πως με το νέο lockdown αρκετά ζευγάρια έχουν αναβάλει για πολλοστή φορά την γαμήλια τους τελετή. «Βάση στατιστικών πάνω από 13 χιλιάδες ζευγάρια περιμένουν και υπομένουν να παντρευτούν κατά το τρέχον έτος (2021) αλλά δυστυχώς λόγω της αβεβαιότητας που υφίσταται, υπάρχει έντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία στους επαγγελματίες του κλάδου», προστίθεται.
 
Ζητούν επιστροφή μαθητών οι καθηγητές
 
Στο χορό των αντιδράσεων και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης,, οι οποίοι ζητούν την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμη Πολυβίου ότι οι μαθητές αισθάνονται ψυχολογική πίεση.
 
«Κύριε βαρεθήκαμε. Θέλουμε να έρθουμε πίσω», είναι η πρόταση που ακούω από τους μαθητές μόλις ξεκινήσει το διαδικτυακό μάθημα, είπε ο κ. Πολυβίου. «Πιστεύουμε πως με τη λήξη των μέτρων πρέπει να αποφασιστεί η επιστροφή των παιδιών. Όπως είπα στο παρελθόν, δεν είναι το θέμα παράδοσης των μαθημάτων, της παροχής στείρων γνώσεων στα παιδιά. Το θέμα είναι η ψυχολογική κατάσταση που ζούμε και εμείς αλλά και οι μαθητές», εξήγησε.
 
ΠΟΕΔ: Σημαντικά τα rapid τεστ
 
Σημαντικό μέτρο θεωρεί τις δειγματοληψίες-rapid τεστ-στα σχολεία, σε ενδεχόμενο που ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων, ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.
Συγκεκριμένα η κ. Βασιλείου είπε πως, εάν υπάρξει πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία, οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα θα πρέπει να σταλθούν έγκαιρα στις διευθύνσεις των σχολείων για να υπάρξει οργάνωση.