You are here

Αυτό είναι το διάταγμα για νέες χαλαρώσεις μέτρων

14/05/2021 20:17

Το νέο διάταγμα με το οποίο ρυθμίζονται οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Στο νέο διάταγμα γίνεται αναφορά στις χαλαρώσεις που αποφασίστηκαν για το SafePass, στον αθλητισμός και την επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης, οι οποίες θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Όπως δήλωσε, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι βασικότερες χαλαρώσεις είναι οι εξής:

Η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.

Η προσκόμιση SafePass δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Περαιτέρω βελτιωτικές ρυθμίσεις για τον χώρο του αθλητισμού, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Αυτούσιο το Διάταγμα εδώ: