You are here

Cypra: Αρνείται ανάμειξη στη χρεοκοπία Σφαγείου Κοφίνου

19/03/2021 18:51

Η εταιρεία Cypra με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι «καμία σχέση είχε με την προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία και κλείσιμο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, όπως αυθαίρετα, ατεκμηρίωτα και βάσει διαίσθησης ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες που κλήθηκαν στην Επιτροπή, στις 5 και 8 Μαρτίου 2021» και υποστηρίζει πως «δεν έτυχε οποιασδήποτε προνομιακής μεταχείρισης».
 
Η εταιρεία επικαλείται σε υπόμνημά της στοιχεία και μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες «το ΚΣΚ ήταν χρεοκοπημένο από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 1981, και τα χρέη του προς τους Δανειστικούς Επιτρόπους, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και άλλους φορείς έφθασε τα 31 εκατομμύρια ευρώ».
 
Σε ό,τι αφορά στα κτηνιατρικά τέλη, η εταιρεία επισημαίνει ότι «εξόφλησε πλήρως τις οφειλές της, στο πλαίσιο της κοινής συμφωνίας με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε αντίθεση με το ΚΣΚ που παρέμεινε να οφείλει 1,9 εκ. ευρώ». Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι η Cypra διεξήγαγε διαχρονικά περί τις δεκαοκτώ, διαφορετικής φύσης, περιβαλλοντικές μελέτες (πολλές και κάθε χρόνο), από καταξιωμένους οργανισμούς, που επιβεβαιώνουν ότι οι ρύποι από το εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων βρίσκονται μέσα στα προβλεπόμενα επιτρεπτά όρια.