You are here

Δεκτές πληρωμές σε ευρώ στα αεροδρόμια

05/09/2007 12:03
Η εταιρεία CTC - ARI Airports Ltd, διαχειρίστρια των εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και άλλων χώρων μαζικής εστίασης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, αποφάσισε να δέχεται πληρωμές απ’ ευθείας σε ευρώ, στην κλειδωμένη τιμή 0,585274, από την 1η Σεπτεμβρίου 2007. Έτσι, όσοι ταξιδιώτες – Κύπριοι ή ξένοι - ή επισκέπτες στα δύο αεροδρόμια επιθυμούν να πληρώνουν σε ευρώ, αυτό θα γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα στην καθορισμένη από την Κεντρική Τράπεζα τιμή.

Όπως εξηγεί με δήλωσή του ο γενικός διευθυντής της CTC – ARI Airports, Gerry Crawford, «έχουμε διαπιστώσει ότι οι πελάτες μας βρίσκονται σε μια κατάσταση ασάφειας, αφού έχουν ενημερωθεί μεν για το κλείδωμα της τιμής, αυτό όμως θα ισχύει στην πράξη από την 1η Ιανουαρίου 2008, ενώ μέχρι τότε η διακύμανση θα συνεχίσει να υπάρχει καθημερινά. Εμείς είμαστε ίσως η πρώτη εταιρεία που αρχίζει από τώρα να δέχεται πληρωμές σε ευρώ και στόχος μας είναι να το κάνουμε αυτό ξεκάθαρο στους καταναλωτές. Έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου όχι μόνο αναγράφουμε και τις δύο τιμές σε όλα τα προϊόντα, αλλά και δεχόμαστε πληρωμές σε ευρώ από τώρα στην κλειδωμένη τιμή 0,585274».

«Αν οι καταναλωτές επιθυμούν να πληρώσουν σε ευρώ σε οποιοδήποτε από τα καταστήματά μας, θα έχουν το όφελος της κλειδωμένης τιμής από τώρα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα αποτρέψει την οποιαδήποτε σύγχυση, θα διευκολύνει τις συναλλαγές και θα βοηθήσει στην καλύτερη μετάβαση από τη λίρα στο ευρώ», καταλήγει ο κ.
Crawford.

Γ.Χ.