You are here

Δεν σχετίζεται με την απεργία, λέει η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια

06/08/2022 15:13

Η Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει πως δεν σχετίζεται με την απεργία στην εταιρεία, αφού οι απεργοί δεν είναι εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά απασχολούνται από ανεξάρτητο εργολάβο που έχει αναλάβει την εμφιάλωση υγραερίου σε εγκαταστάσεις της.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι τα όσα αναπαράγονται διαδυκτυακά «πλήττουν τη φήμη και τη δημόσια εικόνα της Εταιρείας».

«Οι εν λόγω απεργοί δεν είναι εργαζόμενοι της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου αλλά απασχολούνται ως εργαζόμενοι σε ανεξάρτητο πάροχο υπηρεσιών (εργολάβο) που ανέλαβε τις εργασίες εμφιάλωσης κυλίνδρων υγραερίου στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Συνεπώς, η Εταιρεία δεν μπορεί να σχετίζεται με την εργασιακή σχέση των απεργών».

Η εταιρεία διαψεύδει «κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι έχει προχωρήσει σε οποιεσδήποτε «μονομερείς» ή/και «αυθαίρετες» ενέργειες έναντι οποιουδήποτε, «πολλώ μάλλον έναντι προσώπων με τα οποία δεν υφίσταται εργασιακή ή άλλη συμβατική σχέση».

«Διαψεύδεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός ότι η Εταιρεία προβαίνει σε ‘πιέσεις’ ή/και σε ‘εκβιασμούς’ή/και σε ‘απειλές’ έναντι οποιουδήποτε για τη μετακίνησή του σε άλλη εταιρεία», αναφέρει ακόμη η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου «λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πλήρη σεβασμό και προτεραιότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων της».

«Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου δεν θα επιτρέψει σε κανένα να τη διασύρει με αβάσιμους και απολύτως ανακριβείς  ισχυρισμούς, να προσβάλλει τη φήμη της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει θεμελιώσει με τους εργαζόμενους της. Σεβόμενη όμως τις ανησυχίες και προβληματισμούς των απεργών, καλεί όσους εμπλέκονται στην εν λόγω εργασιακή διαφορά να μεταφέρουν την επίλυσή της εκτός των εγκαταστάσεων της εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση.