You are here

Διευθυντές κυβερνητικών υπηρεσιών επισκέφθηκαν τη μαρίνα Αγίας Νάπας

25/09/2020 14:37

Διευθυντές και εκπρόσωποι από τα Υφυπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, ο Έπαρχος Αμμοχώστου και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αδειοδότηση, παρακολούθηση κατασκευής και λειτουργίας μαρίνων, επισκέφθηκαν σήμερα τη μαρίνα Αγίας Νάπας και ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία αποπεράτωσης της μαρίνας, η ολοκλήρωση της οποίας θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τον ναυτικό τουρισμό στην περιοχή και της Κύπρου γενικότερα».
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd Σταύρος Καραμοντάνης «αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προβολή και καθιέρωση της εικόνας της Κύπρου, διεθνώς, επισημαίνοντας ότι για την ανάπτυξη τέτοιας κλίμακας κατασκευαστικών έργων, είναι αναγκαία η επί τόπου ενημέρωση των αρμόδιων κυβερνητικών Υπηρεσιών».
 
Πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται από τους αρμόδιους κρατικούς ιθύνοντες η σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη του έργου, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και διατύπωσης εισηγήσεων για τη βέλτιστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, συναφών με τις αρμοδιότητες τους».
 
Παρουσιάζοντας την πορεία του έργου ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε πως «η μαρίνα Αγίας Νάπας έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά στο λιμενικό κομμάτι και πως μετά από την πιλοτική δοκιμή κατά το πρώτο εξάμηνο, που διήρκεσε από τον Νοέμβριο 2019 μέχρι τον Μάιο 2020, άρχισε να λειτουργεί εμπορικά από την 1η Ιουνίου 2020, εξυπηρετώντας σκάφη αναψυχής μέχρι και 85 μέτρων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».
 
Παράλληλα, συνέχισε «προχωρά η κατασκευή του οικιστικού μέρους της Μαρίνας που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε φάσεις μέχρι το τέλος του 2024. Η επιτυχής ολοκλήρωση του τόσο φιλόδοξου και μεγαλειώδους έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου» σημείωσε.  
 
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μαρίνας Κώστας Φυτιρής είπε πως «η 1η Φάση λειτουργίας της μαρίνας δυναμικότητας 120 σκαφών, παρά την κρίση του κορωνοϊού λειτούργησε ομαλά υποδεχόμενη πέραν των 100 σκαφών κατά την καλοκαιρινή περίοδο Ιουνίου Αυγούστου και οι ενδείξεις για την επόμενη χρονιά είναι πολύ ενθαρρυντικές».
 
Σημείωσε επίσης πως «η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι η μοναδική στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που έχει πιστοποιηθεί με τα διεθνή πρότυπα ISO όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση σκαφών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς με σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες».