You are here

Δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού από 1,336 εργαστηριακές διαγνώσεις

27/06/2020 17:23

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,336 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα εντοπίστηκαν από την εργαστηριακή εξέταση 504 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων. Και τα δύο άτομα έφτασαν στην Κύπρο από χώρες της Κατηγορίας Γ και υποβλήθηκαν σε εργαστηριακή εξέταση στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για άτομο κυπριακής καταγωγής και άτομο που προσκόμισε αποτέλεσμα από rapid test και όχι από μοριακή εξέταση (PCR), το οποίο δεν έγινε δεκτό από τις αρμόδιες Αρχές στο αεροδρόμιο.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 270 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχαμε αποτελέσματα για 131 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 51 διαγνώσεις,
  • Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είχαμε αποτέλεσμα για 1 δείγμα,
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 164 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 215 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 994.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύεται ένας ασθενής με COVID-19. Δόθηκε ένα εξιτήριο.