You are here

Εντός 2021 οι προσφορές για τις προσιτές στέγες στο Δήμο Λεμεσού

13/01/2021 20:56

Εντός του έτους θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την κατασκευή των πρώτων 150 σύγχρονων κατοικιών στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της συμφωνίας για προσιτή στέγη, που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λεμεσού και του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. 
 
Το θέμα απασχόλησε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, με τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργασμού Ανάπτυξης Γης κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Νικολαίδης ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η τεχνοοικονομική μελέτη για το μεγαλύτερο στεγαστικό έργο που έγινε ποτέ στη Κύπρο με εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής, το κόστος του οποίου θα φθάσει τα 100 εκ. ευρώ.
 
 Όπως εξήγησε ο Νίκος Νικολαΐδης, με τον πρόεδρο του ΚΟΑΓ αποφασίστηκε ως στόχος, μέχρι τον Μάιο, να έχει υπογραφεί η συμφωνία συνανάπτυξης και συνδιαχείρισης του έργου, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες, να προκηρυχθούν και οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα της Α΄ φάσης, που περιλαμβάνουν περίπου 150 κατοικίες στη συνοικία του Αγίου Νικολάου. 
 
Επισημαίνεται ότι με τη συμφωνία Δήμου – ΚΟΑΓ, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Δήμαρχο ως ιστορική για το Δήμο Λεμεσού, δρομολογήθηκε η ανέγερση εκατοντάδων νέων οικιστικών μονάδων στη Λεμεσό, για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, φοιτητών και νεαρών ζευγαριών.
 
Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν τρία δημοτικά τεμάχια (δύο στον Άγιο Νικόλα και ένα στον Άγιο Ιωάννη), εκεί όπου είχαν κτιστεί οι πρώτες εργατικές κατοικίες κατά τη δεκαετία του 1940 επί δημαρχίας Πλουτή Σέρβα. Στα τρία τεμάχια, συνολικού εμβαδού 31,081 τ.μ., θα ανεγερθούν πέραν των 600 σύγχρονων οικιστικών μονάδων διαφόρων μεγεθών, με αυστηρές προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν ψηλό επίπεδο ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων.  

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της συμφωνίας Δήμου Λεμεσού - ΚΟΑΓ έγινε στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, τον Ιούλιο του 2020.