You are here

Έξω από το Προεδρικό οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

26/02/2021 14:54

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν σήμερα οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, διαμαρτυρόμενοι για το συνεχιζόμενο lockdown στον κλάδο τους και ζητώντας να τους επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν χωρίς πιεστικά περιοριστικά μέτρα και ωράρια.

Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου κέντρων αναψυχής ( ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, δήλωσε στη StockWatch, ότι «σήμερα πραγματοποιήσαμε μία ειρηνική και συμβολική πορεία με τα αυτοκίνητά μας με δύο στόχους.

Ο πρώτος στόχος είναι να θέσουμε ενώπιον της κοινωνίας τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί από την άδικη μεταχείριση των κέντρων αναψυχής όλη αυτή την περίοδο. Και ο δεύτερος να θέσουμε ενώπιον της πολιτείας και μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας την απόγνωση των επιχειρηματιών είτε μικρούς είτε μεγάλους, για τα οικονομικά βάρη που κουβαλούν στις πλάτες τους».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που θα ζητήσουμε είναι ένα ορθό τρόπο λειτουργίας, αλλά μας ανησυχεί η επόμενη μέρα και θα πρέπει να συνεργαστεί η Κυβέρνηση μαζί μας να βρούμε τους τρόπους και τη μέθοδο, ώστε να διαχειριστούμε το πολύ μεγάλο βάρος και τα υπέρογκα ποσά, τα οποία έχουν φορτωθεί σε μορφή χρεών οι επιχειρηματίες».

Ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε επίσης ότι «ολόκληρη η βιομηχανία θυματοποιήθηκε από την συμπεριφορά των λίγων. Εμείς αυτό που λέμε είναι να ανοίξουμε και να μην ξανακλείσουμε. Ούτε και μια μέρα περισσότερη δεν αντέχει η βιομηχανία να παραμείνει κλειστή. Άδικη μεταχείριση ήταν γιατί δεν αποδείχθηκε σε καμία περίπτωση ότι είμαστε υπεύθυνοι και ένοχοι για την οποιαδήποτε διασπορά του ιού». 

Παράλληλα διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ενημερωθεί για το ωράριο λειτουργίας τους, προσθέτοντας εντούτοις ότι πιστεύουν ότι θα είναι διευρυμένο.

Της Ηρως Ευθυμίου