You are here

Η ΕΑΣ χαιρετίζει την έγκριση του προϋπολογισμού της από τη Βουλή

31/03/2023 19:31

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) χαιρέτισε την έγκριση του προϋπολογισμού της Αρχής από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τονίζοντας πως αυτός εκπονήθηκε στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΑΣ για την περίοδο 2023-2025.

«Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός βασίζεται στην ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και στο όραμα της ΕΑΣ να καταστεί η Κύπρος ένα δίκαιο και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, με βασικό άξονα την προστασία των παικτών», αναφέρει η ΕΑΣ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός της ΕΑΣ για το έτος 2023 είναι πλεονασματικός με τα έσοδα να ανέρχονται στα €25,16 εκατ., και τις δαπάνες στα €24,86 εκατ.

Οι στρατηγικές επιδιώξεις της ΕΑΣ για την εν λόγω περίοδο είναι η αναβάθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου και εποπτικού ρόλου, η διασφάλιση της προστασίας των παικτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, η ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του κλάδου, καθώς επίσης η βελτιστοποίηση της εσωτερικής οργανωσιακής λειτουργίας της.

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, Ιωάννα Φιάκκου, σημείωσε ότι «η ΕΑΣ χαιρετίζει την ψήφιση του Προϋπολογισμού της από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Σε σχέση με τη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας και συγκεκριμένες ανησυχίες που εκφράστηκαν εκ μέρους κάποιων βουλευτών, η κ. Φιάκκου διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειες και οι αρμοδιότητες της ΕΑΣ διεκπεραιώνονται με γνώμονα τη νομιμότητα, τη χρηστή διοίκηση και το δημόσιο συμφέρον.

Στο πλαίσιο, πρόσθεσε, των προσπαθειών για εντατικοποίηση της πάταξης της διαφθοράς, η Αρχή είναι πιστοποιημένη με το ISO37001 – Antibribery Management System, καθώς επίσης εφαρμόζει διαδικασίες και τυγχάνει ενδελεχών ετήσιων ελέγχων για τον τρόπο διεκπεραίωσης των αρμοδιοτήτων της. Είμαστε πάντα στη διάθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων για να προσέλθουμε και να παραθέσουμε με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες που τηρούμε, τόσο για το καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των στοιχηματικών εταιρειών και του παράνομου στοιχήματος, όσο και για τα οικονομικά αποτελέσματα των δέκα ετών λειτουργίας της ΕΑΣ».