You are here

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη

17/02/2021 20:37

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά συνεδρία της Τετάρτης, καταγράφοντας μικρή άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης  του ΧΑΚ έκλεισε στις 58 μονάδες, αυξημένος κατά 0,40%, ενώ άνοδο σε ποσοστό 0,32% παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 34,39 μονάδες.
 
Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €94.199,03.
 
Άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Κύρια Αγορά με αύξηση 1,02% και των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,45%.
Αντίθετα, ζημιές κατέγραψε ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,70%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισε ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών.
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι μετοχές της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ με όγκο 35.102,63 (τιμή κλεισίματος €0,41 – πτώση 0,97%), της Τράπεζας Κύπρου με €29.945,48 (τιμή €0,80 – άνοδος 1,51%), της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο €13.578,61 (τιμή €0,75 – άνοδος 1,35%), της ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ €8.800 (τιμή €2,20 – πτώση 0,90%) και της Logicom με όγκο €2.965 (τιμή €1,38 –χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 4 καθοδικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 73 συναλλαγές.
 
Εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας The Reputation Exchange Plc (ΝΕΑ Αγορά)
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας The Reputation Exchange Plc σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ, για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ.
 
Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Alfred Henry Corporate Finance Ltd. 
 
Η Εταιρεία The Reputation Exchange Plc (REPX) σχεδιάζει και αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας που επιτρέπουν την προώθηση προσωπικοτήτων, αθλητών, εμβληματικών πόλεων και άλλων από τους οποίους μπορεί να κερδίσει χρήματα από τη φήμη και τις επωνυμίες τους .
 
Ειδικότερα, ως αναφέρουν στο Πληροφοριακό Έγγραφο το πιο πάνω επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης της εφαρμογής BEFRIEND και της κάρτας PAYFAN. Η εφαρμογή BEFRIEND δίδει τη δυνατότητα σε προσωπικότητες και άλλους να αλληλεπιδρούν (interact) με τους θαυμαστές τους.

Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν έρευνα για διασημότητες και να λαμβάνουν πληροφορίες. Η Payfan card είναι Master-Card (prepaid bank card) στην οποία παρουσιάζεται η φωτογραφία της διασημότητας του χρήστη.

Η κάρτα αυτή λειτουργεί σε ένα μοντέλο βάσει συνδρομής. Το έσοδο διαμοιράζεται μεταξύ εταιρείας και της διασημότητας που συμμετέχει.
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα αρχίσει την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Tο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου δεν θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ εφόσον αυτές θα τηρούνται στο CREST.