You are here

Μειωμένες εργασίες στις κατασκευές

28/06/2022 12:38

Μειωμένες είναι οι εργασίες στον τομέα των κατασκευών λόγω των αυξήσεων στο κόστος που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Η εταιρεία Kytherotis ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2022 αναμένονται να είναι μειωμένα σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο εξάμηνο, λόγω κυρίως της μείωσης του κύκλου εργασιών καθώς επίσης και της μείωσης του ποσοστού μικτού κέρδους ένεκα των αυξήσεων που επήλθαν στα καύσιμα και σε άλλα στοιχεία του κόστους πωλήσεων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Τάκης Κυθραιώτης μιλώντας στη χθεσινή συνέλευση της εταιρείας, ανέφερε ότι οι φετινές προβλέψεις για το έτος είναι ριψοκίνδυνες, καθότι οι αστάθμητοι παράγοντες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

«Η άνευ προηγουμένου αύξηση του κόστους κατασκευής λόγω των γενικών αυξήσεων του κόστους πρώτων υλών, συνδυασμένη με την αύξηση του κόστους ζωής αφ’ ενός και την πραγματική μείωση της αγοραίας αξίας των εισοδημάτων αφ’ ετέρου και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων, που έχει ήδη επηρεάσει το επίπεδο δανεισμού ιδιωτών για αγορά ακινήτων, αναμένεται, με σχετική καθυστέρηση, να επηρεάσει το επίπεδο δραστηριοτήτων μας», τόνισε.

Στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας εγκρίθηκε επίσης η καταβολή μερίσματος προς €0,02 ανά μετοχή (11,8% στην ονομαστική αξία της μετοχής).

Τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν το 2021 στα €1 εκατ. από €2,2 εκατ. το 2020.

Γ.Χ.