You are here

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Έλληνα ομόλογό του υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας

29/09/2022 19:51

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος μεταβαίνει στην Ελλάδα για να υπογράψει στις 30 Σεπτεμβρίου Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας, Κώστα Χατζηδάκη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, " θα αφορά στην παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα στην αγορά εργασίας".

Συγκεκριμένα, πρόκειται για λογισμική εφαρμογή, η οποία μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλες τις ροές μισθωτής εργασίας και προσφέρει  τη δυνατότητα καταγραφής βασικών όρων εργοδότησης όπως μισθό, ώρες εργασίας, εβδομαδιαία ημεραργία, κτλ.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία παρακολούθησης της αγοράς εργασίας από τους αρμόδιους επιθεωρητές, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους να παρακολουθούν την τήρηση των όρων εργοδότησης τους απευθείας μέσα από το Σύστημα, χωρίς να χρειάζονται να μεταβαίνουν στα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.