You are here

Ο Μιχάλης Ιωαννίδης νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Cyta

23/07/2021 21:34

Στους διορισμούς προέδρου, αντιπροέδρου και μελών δέκα Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών προέβη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, διορίστηκε ο νομικός Μιχάλης Ιωαννίδης, ο οποία παίρνει την σκυτάλη από την Ρένα Ρουβιθά Πάνου, που συμπληρώνει δύο θητείες στην ηγεσία του Οργανισμού.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Μιχάλης Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1975. Οι γονείς του είναι ο Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης και η Ελένη Οράτου Ιωαννίδου. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Β’ και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά. Σπούδασε νομικά στην Αγγλία από όπου αποφοίτησε το 1997.

 Το 1998 εξασφάλισε άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και από το 1999 ξεκίνησε την δικηγορική του καριέρα ως συνιδρυτής και συνέταιρος σε Δικηγορικό Oίκο ο οποίος μετεξελίχθηκε στην δικηγορική εταιρεία Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου ΔΕΠΕ - με επωνυμία LLPO Law Firm, στην οποία συνεχίζει και είναι μέτοχος.

 Η επαγγελματική του δράση επικεντρώθηκε αρχικά κυρίως στην μάχιμη δικηγορία, ειδικότερα στους τομείς του Χρηματοοικονομικού, Τραπεζικού, Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου. Στην συνέχεια η δράση του επικεντρώθηκε στην συμβουλευτική δικηγορία, ειδικότερα στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, Φορολογικών, Εταιρικού Δικαίου και ως νομικός σύμβουλος στρατηγικής για πολύπλοκες και πολυδιαδικαστικές υποθέσεις.

Από το 2006 μέχρι 2010 ανέλαβε την ίδρυση και ανάπτυξη του υποκαταστήματος του LLPO Law Firm στην Αθήνα και από το 2008 μέχρι το 2021 ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από το 2010 μέχρι το 2012 ανέλαβε την έναρξη και ανάπτυξη των εργασιών του LLPO Law Firm στο Λονδίνο.

Από το 2013 μέχρι και το 2018 διετέλεσε Διευθύνοντας Συνεταίρος του LLPO Law Firm στην Κύπρο και παράλληλα από το 2013 μέχρι το 2017 διετέλεσε Διοικητικός Σύμβουλος στην Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων GMM Global Money Managers.

Το 2018 ανέλαβε την ίδρυση και ανάπτυξη της GMM Global Money Managers AIFM - Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων του Συγκροτήματος LLPO και GMM και στην συνέχεια διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Διοίκησης και της Επενδυτικής Επιτροπής της.

Σήμερα μαζί με την ομάδα του στην GMM διαχειρίζεται επενδυτικά ταμεία και έχει αναλάβει την ανάπτυξη σειράς επενδύσεων για αυτά, στην Κύπρο και Ελλάδα κυρίως στους τομείς Ενέργειας, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης Γης.

Κατά την επαγγελματική του πορεία διατηρούσε και διατηρεί διορισμούς σε διοικητικά συμβούλια, επιτροπές εταιρειών και άλλων οργανισμών μεταξύ των οποίων: - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Διοίκησης, και της Επενδυτικής Επιτροπής της GMM Fund Management από το 2019.

 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA - Invest Cyprus) από το 2017. - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας HF Markets (Cyprus) Ltd από το 2017. - Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) από το 2017.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta

Μιχάλης Ιωαννίδης, Πρόεδρος, Δικηγόρος, Χάρης Μίλλας, Αντιπρόεδρος, Γενικός Διευθυντής σε Όμιλο Εταιρειών, Καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αργύρης Αργυρού, Μέλος, Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος σε Ασφαλιστική Εταιρεία, Μαρία Αντωνίου Χάματσου, Μέλος, Δικηγόρος, Νίκος Λαούρης, Μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος σε Ιδιωτική Εταιρεία, Παναγιώτης Βασιλείου, Μέλος, Επιχειρηματίας, Πρώην Τραπεζικό Στέλεχος, Πρώην Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, Κύπρος Λουκά, Μέλος, Δικηγόρος, Λεόντιος Φιλοθέου, Μέλος, Σύμβουλος Ποιότητας και Επιχειρήσεων σε Ελεγκτικό – Συμβουλευτικό Οίκο, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών, Άθως Μαϊμάρης, Μέλος, Ακαδημαϊκός