You are here

Οι υπάλληλοι της BOCH είπαν «ναι» στη συμφωνία για τη σύμβαση

14/12/2019 10:17

Με ποσοστό πέραν του 98%.οι υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου ενέκριναν χθες στο πλαίσιο γενικών συνελεύσεων την καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της διεύθυνσης της τράπεζας και της ΕΤΥΚ σε σχέση με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της  οργάνωσης η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων για το 2019 μια ισόποση αύξηση για όλο το προσωπικό ίση με €115,00 το μήνα.

Το ίδιο θα ισχύει και για το 2020. Η ρύθμιση αυτή, όπως υποστηρίζει η συντεχνία, δεν καταργεί τις υφιστάμενες μισθολογικές κλίμακες και η αύξηση (€115 + €115) θα είναι εντός των συμφωνημένων με την ΕΤΥΚ κλιμάκων και στην οποία είναι τοποθετημένος ο κάθε υπάλληλος ανάλογα με το βαθμό του.

«Με αυτή τη συμφωνία ευεργετούνται ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια» σημειώνει η συντεχνία και προσθέτει:.

«Σημαντική πρόνοια της συλλογικής σύμβασης είναι ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, η τράπεζα πρέπει να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων προαγωγής εκέι και όπου θα υπάρχουν κενές.  τη δεδομένη στιγμή».

Το ταμείο προνοίας από το 2021 θα επανέλθει στο 9%.

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι με τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται η θέση ότι οι συμφωνίες ΕΤΥΚ και Τράπεζας Κύπρου εξακολουθούν να ισχύουν με βάση και τις νέες πρόνοιες της σύμβασης 2018 -2020 και τονίζεται η προσήλωση των δύο μερών στην τήρηση του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί το εχέγγυο για την πιστή τήρηση των συμφωνιών και τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης την επόμενη, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την Τράπεζα και το χώρο μας, διετία. 

Η ΕΤΥΚ κάνει έκκληση και στις υπόλοιπες τράπεζες να επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα, και  να καταλήξουν σε συμφωνία διασφαλίζοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα την εργατική ειρήνη, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.