You are here

ΠΕΟ: Τα κέρδη να μην τίθενται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές

06/08/2022 11:58

Οι εργοδότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία, αναφέρει η ΠΕΟ με αφορμή το χθεσινό νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

«Για ακόμα μια φορά η ΠΕΟ επαναλαμβάνει την απαίτηση της επιτέλους οι εργοδότες να αναλάβουν την ευθύνη τους και να λαμβάνουν, όπως προνοεί και η νομοθεσία όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση σε σημερινή της ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι «τα κέρδη δεν μπορεί να τίθενται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι κάτι για το οποίο ποτέ δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε».

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, τεράστιες ευθύνες για την εφαρμογή του νόμου και για επαρκείς ελέγχους έχει και το Υπουργείο Εργασίας το οποίο πρέπει να περάσει από τις διακηρύξεις στις πράξεις.

Η ΠΕΟ σημείωσε πως έχει καταθέσει πολλές φορές συγκεκριμένες εισηγήσεις για μέτρα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων, για μέτρα που στοχεύουν στην υποχρέωση των εργοδοτών να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους τους σε θέματα ασφάλειας και υγείας αλλά και για μέτρα που οδηγούν στον καλύτερο έλεγχο.

«Για την ΠΕΟ το ζήτημα της ασφάλειας και της υγείας είναι κεφαλαιώδες γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες κινητοποιώντας τους εργαζόμενους και αντιδρώντας δυναμικά», καταλήγει η ανακοίνωση.