You are here

Περιστατικά κορωνοϊού σε τρία υποστατικά, ανακοίνωσε το υπ. υγείας

17/04/2020 13:21

Περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Υποκατάστημα της CYTA στα Λατσιά, στην Αποθήκη του Τελωνείου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στο  Τμήμα Φορολογίας Λάρνακας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Τα θετικά κρούσματα προέκυψαν από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2, που λήφθηκαν στις 16 Απριλίου και τα υποστατικά, σημειώνεται, θα μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργία εφόσον τηρηθούν πιστά οι οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, και εφαρμοστούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα με βάση τα σχετικά Διατάγματα.

Η ανακοίνωση των υποστατικών γίνεται βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020. Όπως προνοεί, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, «το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα:
Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 16/04/2020, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στα πιο κάτω, που αφορούν στα πιο κάτω υποστατικά:
-       Υποκατάστημα CYTA στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ’ 18, Λατσιά
-       Αποθήκη του Τελωνείου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
-       Τμήμα Φορολογίας Λάρνακας».