You are here

Πολιτική βούληση για διάσωση ΚΑ

15/11/2014 13:01
Θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για τν διάσωση των Κυπριακών αερογραμμών δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου , ο οποίος κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών δυνάμεων για να ληφθούν από όλους αποφάσεις με ομοθυμία.

Ο κ. Ομήρου είπε πως στόχος δεν είναι μόνο να επιβιώσει μια αεροπορική εταιρεία, αλλά να επιβιώσει μια αεροπορική εταιρεία η οποία έχει συνδεθεί και ταυτιστεί με την ίδια την ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άποψη της Βουλής είπε, όπως είναι καλά γνωστό, είναι “ να στηριχθούν οι Κυπριακές αερογραμμές να επιβιώσουν οι κυπριακές αερογραμμές γιατί θα είναι πλήγμα για την Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο για την κυπριακή οικονομία να απουσιάζει εθνικός αερομεταφορέας”, αφού συνέχισε, “oι Κυπριακές αερογραμμές έχουν μια ιστορία που συνδέεται στην πραγματικότητα με την ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Όλοι ανέφερε ο κ. Ομήρου “ θα θυμούνται τις κρίσιμες δύσκολες ώρες που πέρασε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την εθνική τραγωδία του 1974 όταν είχε καταστραφεί το διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας και όταν δημιουργήθηκε εσπευσμένα το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ηταν οι Κυπριακές αερογραμμές που σήκωσαν το βάρος για να συνδεθεί ξανά η Κύπρος αεροπορικά με τον έξω κόσμο”, σημείωσε.

Συνεπώς, επεσήμανε, "η ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα είναι σύμφυτη με την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας”. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και θα πρέπει να είναι μια εθνική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με αποφασιστικότητα , με αποφάσεις που θα ληφθούν σύντομα χωρίς χρονοτριβή.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ομήρου ανέφερε ακόμη πως αν υποβληθεί αίτημα από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή μέσω του Προέδρου της τότε η Προεδρία της Βουλής θα εξετάσει και θα αποφασίσει για την πρόσκληση της Επιτρόπου της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ, που είναι αρμόδια για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών.