You are here

Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης ΕΚΥΣΥ Λακατάμιας

27/05/2022 19:22

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση της ΕΚΥΣΥ στην πάνω Λακατάμια, στην οποία κατατέθηκε η έκθεση δράσης της Τοπικής Οργάνωσης από τον Γραμματέα Μιχαλάκη Μίσιο Κονόμου και έγινε ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν και απασχολούν τους συνταξιούχους από τον ΕΓ της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας Μάρκο Τσιηφτέ. Παράλληλα, η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε περιοδεία την Πέμπτη στην περιφέρεια Πόλης Χρυσοχούς και άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται ότι στη συνέλευση ακούστηκαν έντονες φωνές διαμαρτυρίας για τις αλλαγές των δρομολογίων που έγιναν από την εταιρεία λεωφορείων Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν τα μέλη της ΕΚΥΣΥ οι αλλαγές αυτές προκαλούν από τη μια ταλαιπωρία αφού προστέθηκαν αρκετοί ενδιάμεσοι σταθμοί των λεωφορείων και από την άλλη το κόστος των εισιτηρίων για τους συνταξιούχους που δεν δικαιούνται πλήρη δωρεάν μεταφορά αυξήθηκε σημαντικά. «Απαίτηση των συνταξιούχων, η οποία διαβιβάστηκε αρκετές φορές και από την ΕΚΥΣΥ προς το Υπουργείο Εργασίας είναι να παραχωρηθεί το δικαίωμα για πλήρη δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους», προστίθεται.

Σε σχέση με την περιοδεία της ΕΚΥΣΥ  στην περιφέρεια Πόλης Χρυσοχούς αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «έντονες επικρίσεις εκφράστηκαν για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που έλαβαν πολλές φορές». Συγκεκριμένα, προστίθεται, «στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καρδιολόγος ενώ μόνο  μια φορά την βδομάδα υπάρχει ειδική παθολόγος».

Οι συνταξιούχοι  ζητούν άμεση επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος που αφορά την υγεία και τη ζωή των κατοίκων αυτής της απομακρυσμένης από την Πάφο περιφέρειας, σημειώνεται.