You are here

Προωθούνται δράσεις για ανάπτυξη κυπριακής ναυτιλίας

13/07/2020 15:20

Συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα που θα προωθούν περαιτέρω την ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας αλλά και θα βελτιώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Υφυπουργείου, βρίσκονται στα πλάνα του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος το πρωί είχε εθιμοτυπική συνάντηση με το ΔΣ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ).
 
Σε δηλώσεις του ο κ.Δημητριάδης εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται το ΚΝΕ υπό τα νέα του καθήκοντα, υπογραμμίζοντας ότι το Επιμελητήριο «είναι σημαντικός εταίρος στην προσπάθεια που καταβάλλουμε από κοινού για ν’ αναπτύξουμε περαιτέρω την Κυπριακή Ναυτιλία και ν’ αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις».
 
« Η συνάντηση ήταν καθαρά εθιμοτυπική, όμως έχει διαφανεί ξεκάθαρα ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και προοπτική για την Κυπριακή Ναυτιλία», είπε και σημείωσε ότι προσβλέπει στη στήριξη του Επιμελητηρίου «σε μια σειρά από δράσεις που έχω κατά νου να προωθήσω».
 
Σημείωσε δε ότι το ΚΝΕ «πάντα ανταποκρίνεται θετικά σε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας και του κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος».
 
Ερωτηθείς ποιες είναι αυτές οι δράσεις, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως θα πρέπει πρώτα να διαβουλευθεί με τους συνεργάτες του στο Υφυπουργείο πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε.
 
Ωστόσο, υπέδειξε ότι «κάποιες από αυτές τις δράσεις είναι για ολοκλήρωση δράσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί από την προκάτοχο μου και κάποια μέτρα που προφανώς θα εξαγγείλουμε και που όλα οδεύουν στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών του Υφυπουργείου αλλά και περαιτέρω ανάπτυξης της Κυπριακής Ναυτιλίας».
 
Καλωσορίζοντας τον κ. Δημητριάδη, ο ΓΔ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την αγαστή συνεργασία που θα υπάρχει αλλά και την ετοιμότητα του νέου Υφυπουργού ν’ αντεπεξέλθει στα «απαιτητικά καθήκοντα του», υπενθυμίζοντας πως για χρόνια δραστηριοποιείται στη Ναυτιλιακή Διοίκηση.

Ανέφερε δε ότι από τη δημιουργία και λειτουργία του, τον Μάρτιο του 2018, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει επιτελέσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και τόνισε ότι «αυτό είναι αναγκαίο να συνεχίσει».

Όπως εξάλλου αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ΔΣ ενημέρωσε τον κ. Δημητριάδη σχετικά με τα κύρια θέματα που αφορούν τον τομέα της Ναυτιλίας και πρόσφερε τις εισηγήσεις της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, σε θέματα του Υφυπουργείου που αφορούν στην αναγκαία διάρθρωση του, καθώς επίσης και την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ούτως ώστε η Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση να καταστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική.
 
«Περισσότερο τώρα, που η Ναυτιλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας και να διατηρήσει τη βιωσιμότητά της, κρίνεται απαραίτητο να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχει γίνει από την σύστασή του Υφυπουργείου Ναυτιλίας,  αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εικόνα της Κύπρου ως ένα από τα σημαντικότερα και ολοκληρωμένα Διεθνή Ναυτιλιακά Κέντρα», προστίθεται.