You are here

Προς εξαγορά Liberty με μετοχές Elma

29/12/2010 11:22
Την οριστική της απόφαση για διενέργεια δημόσιας πρότασης εξαγοράς μέχρι και του 100% της Liberty Life, ανακοίνωσε σήμερα η επενδυτική Elma.

Η προτεινόμενη αντιπαροχή είναι 4 μετοχές της Elma για κάθε 3 μετοχές της Liberty. Η αντιπαροχή αυτή βασίζεται τόσο στη μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών των δύο εταιρειών κατά τις τελευταίες 25 μέρες και στην καθαρή εσωτερική αξία εκάστης των δύο μετοχών.

Το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Liberty, ανέρχεται σε €15,4 εκ., διαιρεμένο σε 90,8 εκ. συνήθεις μετοχές. Η άμεση συμμετοχή της Elma στο μετοχικό κεφάλαιο της Liberty είναι 29,92% (27,2 εκ. μετοχές).

Η ΔΠ αφορά τις 63,3 εκ, μετοχές που δεν κατέχει άμεσα η Elma. Σε σχέση με τις μέχρι 84,8 εκ. μετοχές της Elma που θα απαιτηθούν για τα σκοπούς της ΔΠ, η Elma έχει προβεί σε συμφωνία με τη Lemeco Investments με βάση την οποία η Lemeco συμφώνησε όπως μεταβιβάσει εκ μέρους της Elma όλες τις απαιτούμενες για το σκοπό της ΔΠ μετοχές της Elma προς όλους τους μετόχους που θα αποδεχθούν τη πρόταση.

Μέσα στα πλαίσια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Elma μέσω έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης που ανακοινώθηκε, η Elma θα αποδεχθεί την άσκηση rights από τη Lemeco τουλάχιστον για το ίδιο ποσό όπως αυτό που τελικά θα προκύψει από τις μετοχές της Elma που θα μεταβιβαστούν από τη Lemeco προς μετόχους της εταιρείας για τους σκοπούς της ΔΠ.

Η Lemeco Investments κατέχει 158,1 εκ. μετοχές της Elma (45,39%). Λόγω της μορφής της ΔΠ, παρότι η προτεινόμενη αντιπαροχή αποτελείται από τίτλους της Elma, δεν υφίσταται εξασφάλιση της έγκρισης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Η ΔΠ τελεί υπό την αίρεση της εξασφάλισης όλων των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Profit warning

Πέραν της ΔΠ για τη Liberty, η Elma εξέδωσε σήμερα και profit warning για τα αποτελέσματα του 2010.

Αναμένει ότι φέτος τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά σε αντίθεση με πέρσι που ήταν θετικά. Οι ζημιές αποδίδονται στη πτωτική πορεία του ΧΑΚ και των άλλων διεθνών χρηματιστηρίων στα οποία το Συγκρότημα επενδύει.

Η Elma σημείωσε το 2009 κέρδη €3,2 εκ. έναντι ζημιών €36,5 εκ. το 2008.

Το εξάμηνο του 2010, η Elma ανακοίνωσε ζημιές €6,5 εκ.

Γ.Χ.