You are here

Προθεσμία ενός έτους για CHAP

07/12/2017 16:01
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του αιτήματος του κ. Χάρη Χαριλάου για επέκταση της χρονικής περιόδου προς συμμόρφωση με τους όρους που του τέθηκαν για τη χορήγηση εξαίρεσης από την υποχρέωση διενέργειας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της εταιρείας Ch. Charilaou Group Plc.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΚ αποφάσισε:

1. Να παραχωρήσει στον κ. Χαριλάου προθεσμία ενός έτους για διάθεση του αναγκαίου αριθμού μετοχών της εταιρείας σε ανεξάρτητους αγοραστές, ώστε η εταιρεία να συμμορφώνεται με τα απαιτούμενα κριτήρια διασποράς μίας τουλάχιστον από τις ρυθμιζόμενες αγορές του ΧΑΚ.

2. Να παραμείνουν σε αναστολή τα δικαιώματα ψήφου για το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ο κ. Χαριλάου κατέχει, το οποίο υπερβαίνει το 74,99% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέχρι τη διάθεση του αναγκαίου ποσοστού.

Σημειώνεται ότι εάν στο τέλος της περιόδου ο κ. Χαριλάου δεν έχει προβεί στη σχετική διάθεση μετοχών, τότε θα ενεργοποιηθεί η υποχρέωση του για διενέργεια δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.