You are here

ΠτΔ: Επιθεώρηση έργων κατασκευής στο Τρόοδος

28/01/2023 08:56

Περιοδεία στο Τρόοδος πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η οποία περιλαμβάνει, αρχικά, επιθεώρηση έργων κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην αναζωογόνηση πολλών κοινοτήτων και θα αποτελέσει ένα ισχυρό στήριγμα για τον αγροτικό κόσμο να παραμείνει στα χωριά του στην ευρύτερη ορεινή περιοχή Λεμεσού, περιορίζοντας το φαινόμενο της αστυφιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση για την περιοδεία του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος θα επιθεωρήσει επίσης το Αστεροσκοπείο Τροόδους στα Αγρίδια. Το έργο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Πιτσιλιάς και του Τροόδους, αφού αναμένεται να δημιουργήσει επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Περιφερειακό Νοσοκομείο Τροόδους, στην Κυπερούντα και θα τελέσει τα εγκαίνια της Κλινικής Φυματίωσης και των Πρώτων Βοηθειών. Θα τελέσει επίσης τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Κυπερούντας και θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του Χιονοδρομικού Κέντρου Τροόδους.

ΚΥΠΕ