You are here

ΠτΔ: Κανείς αδιάφορος για τις προεδρικές εκλογές

05/02/2023 11:04

Αν θέλουμε να μετατρέψουμε τις προεδρικές εκλογές σε πραγματική γιορτή της δημοκρατίας, δεν θα πρέπει κανένας να μείνει αδιάφορος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό, εκφράζοντας παράλληλα τα συναισθήματα του για την τελευταία προεδρική του θητεία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Άντρη Αναστασιάδη, τις θυγατέρες του με τους συζύγους τους και τα εγγόνια του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 9:45, στο Κέντρο Α’ του Λανιτείου Λυκείου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε πως «λέγεται ότι σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, αλλά αν θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε πραγματική γιορτή της δημοκρατίας, δεν θα πρέπει κανένας να μείνει αδιάφορος, δεν θα πρέπει κανένας να απέχει από αυτό το δικαίωμα που το Σύνταγμα του έδωσε, έτσι ώστε να λειτουργεί κατά τον ισχυρότερο δυνατόν βαθμό η βούληση του λαού και όχι η βούληση εκείνων μόνον που συμμετέχουν».

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα και με βάση τη δημοκρατική παράδοση, που έχει ο λαός μας θα εξελιχθούν ομαλότατα και το βράδυ, βεβαίως, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της βούλησης του λαού», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η αποχή και ερωτηθείς αν έχουν φτάσει τα μηνύματα στους ψηφοφόρους για να πάνε να ψηφίσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα πως τα μηνύματα έχουν φτάσει στους ψηφοφόρους. «Αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω και να υπερτονίσω, είναι να θεωρηθεί από τον καθένα ότι είναι δικαίωμα που μετατρέπεται σε καθήκον, ιδιαίτερα στις εκλογές ύπατου άρχοντα της χώρας», πρόσθεσε. 

Κληθείς να αναφερθεί στα συναισθήματα του, καθώς ολοκληρώνει την προεδρική του θητεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτά είναι ανάμεικτα και πρόσθεσε πως «από τη μια (νιώθω) ικανοποίηση διότι ύστερα από 43 χρόνια, πιστεύω ότι κατόρθωσα να συνεισφέρω στην πολιτική ζωή του τόπου, έστω και το ελάχιστο, και κατά δεύτερο, αισθήματα που συνήθως διακατέχουν κάποιον, ο οποίος τηρώντας δεσμεύσεις, επιφέροντας τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τερματίζει τη δεκαετή παρουσία του στην Προεδρία και 43 χρόνια ενεργού εμπλοκής στην πολιτική, με ένα, πλέον, συμβουλευτικό ρόλο».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «έφτασε η ώρα νομίζω να απολαύσω όλους όσοι βλέπετε γύρω μου».

Σε παρατήρηση ότι ο εγγονός του Άντης Λούτσιος, ο οποίος τον συνόδευε σχεδόν πάντα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί πλέον να ψηφίζει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η άλλοτε μασκότ μου, σήμερα είναι ψηφοφόρος. Θα ασκήσει το δικαίωμα του στη Γερμασόγεια».