You are here

ΠτΒ: Οι νέοι θα είναι οι αρχιτέκτονες του αύριο

05/02/2023 11:18

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό της δικαίωμα για τις Προεδρικές Εκλογές, στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων, Κέντρο Β΄.

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ότι «σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας, οπότε καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, να ασκήσουν συλλογικά αυτό το δικαίωμα που δίνεται σήμερα με τις Προεδρικές Εκλογές.

Είναι πολύ σημαντικό, ακριβώς να έχουμε ένα συλλογικό αποτέλεσμα που να μπορέσει με αυτό τον τρόπο, την καλύτερη δημοκρατική έκφραση, να διασφαλίσει το μέλλον που αξίζει στην Κύπρο μας.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες και όλους και καλή ψήφο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι νέοι διαχρονικά απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες και κληθείσα να δώσει το μήνυμα της, η κα Δημητρίου είπε ότι «δεν θεωρώ ότι οι νέοι απέχουν, απλώς είναι πιο δύσκολο να πειστούν και εδώ έγκειται η δική μας ευθύνη και η δική μας αρμοδιότητα. Να πείσουμε ειδικότερα τη νέα γενιά ότι πραγματικά θα πρέπει να συμμετέχει για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κυρίως για αυτήν.

Διότι, αντιλαμβάνεστε, ότι το μέλλον αυτού του τόπου είναι για τους νέους πρωτίστως, αυτοί θα είναι οι 'αρχιτέκτονες' του αύριο, σε αυτούς θα αφήσουμε μια παρακαταθήκη, την οποία θα πρέπει να διαχειριστούν, οπότε χρειαζόμαστε τους νέους σε αυτή την εξίσωση, για να μπορέσουμε ακριβώς να έχουμε το μέλλον που αξίζει και στον τόπο μας και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Έχουμε ιδιαίτερη έγνοια πάντοτε για τη νέα γενιά. Ελπίζουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να την εκπροσωπούμε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αυτό που λέμε είναι ότι η δημοκρατία είναι πάντοτε λειψή αν δεν συμμετέχουν ισότιμα, ευρύτερα η κοινωνία των πολιτών και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι».

Σε ερώτηση από πού θα παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία, η κα Δημητρίου είπε «θα παρακολουθώ από το σπίτι μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήταν μια μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδος, σήμερα, όμως, θα έχουμε τα αποτελέσματα, και θα συνεχίσει και την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε καλή επιτυχία».