You are here

Σ. Περδίος: Δεν αναμένουμε φέτος κέρδη από τουρισμό

06/06/2020 15:40

Κανείς δεν αναμένει ότι φέτος θα βγάλει χρήματα από τον τουρισμό, βάζουμε τις βάσεις για ανάκαμψη το 2021, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο o Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, με αφορμή την άφιξη των πρώτων τουριστών την Τρίτη με τη σταδιακή επαναλειτουργία των αεροδρομίων.

Το πρακτορείο στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως το 2019 οι αφίξεις στην Κύπρο ανήλθαν στα 3,97 εκατομμύρια και ότι οι μισοί από τους τουρίστες προέρχονταν από το ΗΒ και τη Ρωσία. Διευκρινίζει ότι οι δύο αυτές χώρες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα χωρών από τις οποίες οι αφίξεις επιτρέπονται για την ώρα , λόγω επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο ρεπορτάζ γίνεται επίσης αναφορά στα ισχύοντα για τις αφίξεις με την παρουσίαση πιστοποιητικών για είσοδο στη χώρα και τα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης για κάλυψη εξόδων διαμονής και γευμάτων αν οι τουρίστες ασθενήσουν κατά την παραμονή τους.

Ο κ. Περδίος είπε ότι η Κύπρος δεν προσφέρει θάλασσα και ήλιο μόνο αλλά φιλοξενία και αυτό είναι μια προέκταση της φιλοξενίας μας. Αναφέρθηκε και στη λειτουργία ειδικού χώρου για τουρίστες με κορωνοϊό στη Λάρνακα, ο οποίος έχει 100 κλίνες και ότι άλλες θέσεις σε ΜΕΘ προορίζονται για επισκέπτες αν χρειαστεί.

Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης στο πρακτορείο ότι αρκετά πεντάστερα ξενοδοχεία προσφέρουν πέραν των 500 κλινών για τουρίστες που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα. Σημείωσε επίσης ότι έχουν γίνει σχεδιασμοί και έγιναν πλάνα β` και γ` για κάθε ενδεχόμενο.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κύπρος θα είναι σε θέση να καλωσορίσει τους πρώτους τουρίστες από Βρετανία γύρω στα μέσα Ιουλίου και Ρώσους λίγο αργότερα