You are here

SFS: Ζημιές το εξάμηνο

30/06/2010 12:22
Ζημιές αναμένεται να καταγράψει το εξάμηνο του 2010 η εταιρεία SFS έναντι κερδών πέρσι. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, οι ζημιές οφείλονται κυρίως στη μειωμένη συνεισφορά των εμπορικών, ναυτιλιακών και χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Η μείωση στη συνεισφορά των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ότι η περίοδος υπό εξέταση δεν περιλαμβάνει τον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του ομίλου εταιρειών IMCL Holdings Ltd, ο οποίος είχε εκποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2009. Η εκποίηση του ομίλου IMCL Holdings αποτελεί μη επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα και ως εκ τούτου, η μείωση που επέφερε στα αποτελέσματα του Ομίλου δεν είναι επαναλαμβανόμενη.

Η μείωση στη συνεισφορά των εμπορικών και χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων προκύπτει από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες του Ομίλου.

Οι κτηματικές δραστηριότητες του Ομίλου εξακολουθούν να έχουν σημαντική θετική συνεισφορά, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να υπερκαλύψει τις ζημιές που σημειώθηκαν από τις πιο πάνω δραστηριότητες.

Η SFS μείωσε το 2009 τα κέρδη της στο €1,4 εκ. έναντι κερδών €19,5 εκ. το 2008 λόγω των συνθηκών που επικράτησαν στα χρηματιστήρια, τη μείωση των αγοραπωλησιών ακινήτων στην Κύπρο και τις ζημιές επενδυτικών δραστηριοτήτων λόγω της οικονομικής κρίσης. Το εξάμηνο του 2009 τα κέρδη της εταιρείας περιορίστηκαν στο €0,9 εκ.

Όπως τονίστηκε στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, το τετράμηνο του 2010 καταγράφεται μείωση στις πωλήσεις αλλά και στην κερδοφορία σε σχέση με το τετράμηνο του 2009, σημειώνει η εταιρεία SFS.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται από το Μάρτιο του 2010 στην εναλλακτική αγορά του ΧΑΚ.

Γ.Χ.