You are here

Στόχος ΥΠΕΣ η υλοποίηση έργων ψηλής προστιθεμένης αξίας

14/08/2019 12:01

Η σταθερή ανάδειξη της περιφέρειας, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και η αναχαίτιση της αστυφιλίας, αποτελούν σταθερές προτεραιότητες του υπουργείου εσωτερικών και της επαρχιακής διοίκησης, ανέφερε η έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στον χαιρετισμό της στο  2ο ετήσιο φεστιβάλ « χαλουμιού»  που διοργάνωσε η Δρούσεια στο οποίο παρέστη και ο υπουργός γεωργίας αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Στόχος συνέχισε, του υπουργείου εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης είναι η υλοποίηση έργων, με ψηλή προστιθεμένη αξία που να δίνουν ώθηση στην οικονομία και να δημιουργούν θέσεις εργασίας.  Πρόσθεσε μάλιστα πως στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε ήδη η ανάπλαση και ανάδειξη του πυρήνα της Δρούσεις , έργο που θα ολοκληρωθεί πριν τα μέσα του επόμενου χρόνου με συνολική δαπάνη γύρω στα 1,4 εκατ. ευρώ και η οποία προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τους κρατικούς προϋπολογισμούς καθώς και η ανάπλαση όψεων των οικοδομών του πυρήνα, ένα έργο, όπως είπε, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή των κοινοτήτων Ακάμα, για ορθολογική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και του Εθνικού Πάρκου. Στους προϋπολογισμούς της Επαρχιακής Διοίκησης, συνέχισε,  περιλαμβάνεται ετησίως ποσό 2,6 περίπου εκατομ. πέραν των κονδυλίων που εξασφαλίζουν σταδιακά μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να υλοποιηθούν έργα που περιλαμβάνουν εκτός των εξωραϊστικών και βελτιώσεις δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα και άλλα έργα υποδομής.

Επεσήμανε ακόμη πως στην Δρούσεια αποπερατώθηκαν πριν τρία χρόνια , με την οικονομική συνεισφορά, του κοινοτικού συμβουλίου και τα κοινοτικά κτίρια που περιλαμβάνουν βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς και περιφερειακό μουσείο αγροτικής ζωής. Ακόμα συνολικής δαπάνης €1,2 εκ .

Το μουσείο εμπλουτίζεται σταδιακά από το κοινοτικό συμβούλιο, ενώ στο χώρο του κτιρίου είναι δυνατό να διοργανώνονται και εκπαιδεύσεις παραδοσιακών ασχολιών, όπως υφαντική , καλαθοπλεκτική κ.α.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο υπουργός γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ο οποίος συνεχάρη το κοινοτικό συμβούλιο για την διοργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης .Επίσης έδωσε συμβολική οικονομική βοήθεια για τον εξοπλισμό/ εκθέματα του περιφερειακού Μουσείου Αγροτικής Ζωής Ακάμα.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο υπουργός περιήλθε των περιπτέρων που στήθηκαν στον χώρο για τους παραγωγούς χαλουμιών και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων.