You are here

Συνάντηση ΕΤΥΚ - Εθνικής με ΥΠΕΡΓ

14/06/2007 15:28
Κρίσιμες διαδοχικές συναντήσεις θα έχει το απόγευμα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Βασιλείου με τις ηγεσίες της Εθνικής Τράπεζας και της ΕΤΥΚ. Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι διάβασε, μελέτησε και αξιολόγησε την απάντηση της Εθνικής Τράπεζας.

«Η θέση του υπουργείου Εργασίας στο συγκεκριμένο θέμα παραμένει η ίδια και είναι πάνω σ� αυτή τη βάση που θα συζητηθεί η υπόθεση αργότερα», σημείωσε ο υπουργός. Ωστόσο απέφυγε να αναφέρει περισσότερα, θεωρώντας ότι δεν θα είναι ορθό να πει οτιδήποτε τη στιγμή που εκκρεμούν οι συναντήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο κ. Βασιλείου συναντάται στις πέντε το απόγευμα με την Εθνική και στις έξι με την ΕΤΥΚ.

Σύμφωνα με πηγές της StockWatch, η θέση της Τράπεζας για τη διαφορά με την ΕΤΥΚ παραμένει και εκφράζεται σταθερά. Συγκεκριμένα, η Εθνική υποστηρίζει ότι είναι νομικό το θέμα των αποσπάσεων των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα υποστηρίζει ότι η διαφορά πρέπει να επιλυθεί με ανεξάρτητη διαιτησία και όχι στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων που προτείνει το Υπουργείο. Στην επιστολή της Εθνικής υποστηρίζονται οι λόγοι που προκρίνεται ως λύση της διαφοράς η ανεξάρτητη διαιτησία.

Η EΤΥΚ δέχεται τις θέσεις του Υπουργού Εργασίας ότι το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Τη θέση αυτή η συντεχνία την αποτυπώνει σε επιστολή που απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα προς τον υπουργό Εργασίας.

Της Γεωργίας Χαννή