You are here

Συνάντηση με ΠτΔ είχε η πλατφόρμα για δίδακτρα βρετανικών πανεπιστημίων

07/08/2020 15:40

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Πλατφόρμας «Στρατεύσιμοι – Φοιτητές 20/21 Ισότητα Δικαιοσύνη» σε σχέση με τη διαχείριση, από κυβερνητικής πλευράς, του ζητήματος που αφορά στην αύξηση των διδάκτρων από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πλατφόρμας, «ο Πρόεδρος αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς δήλωσε ότι θα παρέμβει ο ίδιος προσωπικά σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα που επηρεάζει τους άρρενες στρατεύσιμους της 2020ΕΣΣΟ».

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, «ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη μέχρι σήμερα δραστηριοποίηση της Πλατφόρμας και για αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση».

Συγκεκριμένα, προστίθεται, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε «για τις επαφές που έγιναν από την Πλατφόρμα για κατ’ ευθείαν ενημέρωση των πανεπιστημίων σε σχέση με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Υπήρξε και θετικό αποτέλεσμα με ένα εκ των πανεπιστήμιων να εκδίδει ανακοίνωση ειδικά για τους στρατεύσιμους!»

Ενημερώθηκε, επίσης «για τη συνεννόηση που έγινε με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Καραολή ο οποίος ανέλαβε να προσεγγίσει προσωπικά τα Πανεπιστήμια και έχει ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές».

Η Πλατφόρμα ενημέρωσε, τέλος, τον Πρόεδρο για τις επαφές που είχε «με βουλευτές στην Αγγλία ζητώντας βοήθεια για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που γίνονται».