You are here

Θωρακίζει τους καταναλωτές νέα συμφωνία

02/07/2021 15:06
Σε συμφωνία για αναβάθμιση της εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτών και εμπορευόμενων, κατέληξαν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών.
 
Η Συμφωνία προνοεί πως σε περίπτωση που υποβληθεί παράπονο στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών από καταναλωτή εναντίον της που αφορά καταναλωτική διαφορά οικονομικής φύσεως, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θα ενεργεί ως διαμεσολαβητής για επίλυση της διαφοράς, χωρίς την επιβολή οποιουδήποτε οικονομικού κόστους είτε στον καταναλωτή, είτε στην επιχείρηση.
 
Επίσης, προβλέπει πως ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, αφού διαβουλευθεί με την εταιρεία και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Υπεραγορών,  θα κάνει την εισήγησή του, βασιζόμενος στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και έχοντας υπόψη την ισχύουσα πρακτική του εμπορίου. Η εισήγηση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών θα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από την εταιρεία και η εταιρεία θα γνωστοποιεί την απόφασή της στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών το αργότερο μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Η εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την εισήγηση του Συνδέσμου.
 
Ακόμη, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών παραχωρεί το λογότυπό του στην εταιρεία η οποία το αναρτά σε περίοπτο μέρος των σημείων πώλησης της και παράλληλα ο Σύνδεσμος θα διατηρεί Μητρώο των εταιρειών που μετέχουν σε συμφωνία μαζί του. 
 
Από πλευράς Συνδέσμου Καταναλωτών σημειώνεται πως όσοι  θα συμβληθούν με το Σύνδεσμο, θα δώσουν ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη ότι σέβονται τους καταναλωτές πελάτες τους. Από τη δική τους πλευρά οι καταναλωτές, θα έχουν ακόμα ένα λόγο να εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις και να προτιμούν συναλλαγές μαζί τους.
 
Μέχρι σήμερα, συμβλήθηκαν με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών 62 μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου τον οποίο ο Σύνδεσμος ευχαριστεί για την πρωτοποριακή του απόφαση για τη συνεργασία.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους καταναλωτές να προτιμούν τις επιχειρήσεις που τον εμπιστεύονται και έμπρακτα αποδεικνύουν το σεβασμό τους προς τους καταναλωτές με το να αποδέχονται το Σύνδεσμο για επίλυση των οποιονδήποτε διαφορών τους με τους καταναλωτές πελάτες τους.
 
Από την πλευρά του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών σημειώνει ότι από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του έθεσε σαν προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μελών του σε σχέση με τους νόμους της πολιτείας, τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα του λιανεμπορίου τροφίμων ευρύτερα και την προώθηση και υλοποίηση βέλτιστων εμπορικών πρακτικών προς το όφελος των καταναλωτών.  
 
Την ίδια στιγμή, τονίζει πως ο σεβασμός προς τους καταναλωτές και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, είναι αναπόσπαστο μέρος του σκοπού και του στόχου του Συνδέσμου και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται και άλλες ενέργειες και συνέργειες που να ενισχύουν περεταίρω την εμπιστοσύνη μεταξύ των υπεραγορών και των καταναλωτών.
 
«Η συμφωνία που αποφασίστηκε με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών είναι μια φυσιολογική εξέλιξη και αποδεικνύει έμπρακτα την πίστη των μελών του Συνδέσμου μας και τη φιλοσοφία τους για τον σεβασμό προς τον Κύπριο καταναλωτή, ανταποδίδοντας έτσι προς αυτούς την εμπιστοσύνη και αφοσίωση που τους επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνεται από τον Σύνδεσμο των Υπεραγορών.