You are here

Tιμητική διάκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

08/12/2022 19:04

Τιμητική διάκριση για την έμπρακτη συμμετοχή του προσωπικού της σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού Εταιρικού Εθελοντισμού και Εθελοντικής Προσφοράς του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. 

Στην ΕΚΚ απονεμήθηκε το Βραβείο Εταιρικού Εθελοντισμού στη διάρκεια δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, η οποία φέτος συμπίπτει με τα 50χρονα από την ίδρυση του ΠΣΣΕ, αναφέρει η ανακοίνωση. Το βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Ηλίας Δημητρίου στη Λειτουργό της ΕΚΚ, Νικολέττα Λιβέρα, η οποία εκπροσώπησε τον Οργανισμό. 

Εδώ και μία δεκαετία, η ΕΚΚ έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της δράσεις εθελοντικής προσφοράς, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ομαδικό πνεύμα και την ενεργό εμπλοκή του προσωπικού της. Προστίθεται ότι κάθε χρόνο υλοποιούνται ποικίλες δράσεις όπως ομαδικές αιμοδοσίες, χρηματική στήριξη φιλανθρωπικών συνδέσμων και ιδρυμάτων, συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για πληθυσμό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, στήριξη ευάλωτων ομάδων, συμμετοχή σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού, φιλανθρωπικά παζαράκια, καθώς και δράσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, δεντροφυτεύσεις και περίθαλψη/φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ, Δρ Γιώργος Θεοχαρίδης, ευχαρίστησε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού γι’ αυτήν την τιμητική διάκριση. «Η κοινωνική ευθύνη είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας του Οργανισμού μας και του ανθρώπινου δυναμικού μας. Στην ΕΚΚ με υψηλό αίσθημα ευθύνης συμβάλλουμε στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Με κάθε ευκαιρία, προσπαθούμε να ενισχύουμε τη συνεισφορά μας έμπρακτα, τόσο μέσα από δικές μας πρωτοβουλίες, όσο και με την εθελοντική συμμετοχή μας σε δράσεις φιλανθρωπικών συνδέσμων και ιδρυμάτων», είπε.