You are here

Την αναπομπή νομοθεσιών για αναστολή εκποιήσεων, θα προτείνει ο ΥΠΟΙΚ

12/07/2019 21:00

Την αναπομπή των νομοθεσιών που ψήφισε σήμερα η βουλή για προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την έναρξη των αιτήσεων για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» θα προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Οι σημερινές αποφάσεις της βουλής πιθανώς να ικανοποιούν πρόσκαιρα μερίδα της κοινής γνώμης, αλλά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει ο υπουργός οικονομικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα εισηγηθώ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναπομπή τους. Με την ελπίδα ότι η βουλή, ψύχραιμα και υπεύθυνα, θα επανεξετάσει τις αποφάσεις της», προσθέτει.

Η βουλή ψήφισε νωρίτερα τις προτάσεις νόμων που κατέθεσαν κόμματα για προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την έναρξη των αιτήσεων για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» και την ολοκλήρωση της συζήτησης για βελτίωση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και το πλαίσιο αφερεγγυότητας αλλά και για αλλαγές στο πλαίσιο εκποιήεων .

Οι δύο νόμοι εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ να ψηφίζουν εναντίον.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του θέματος ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης είχε καταθέσει πρόταση για αναβολή της ψήφισης των προτάσεων, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.