You are here

Τύπος: Αναβολή ψήφισης νομοσχεδίου ΤΚΑ

27/02/2009 07:44
H αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι το θέμα που κυριαρχεί στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Ικανοποίησε το Προεδρικό»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αναβολή ήταν αποτέλεσμα έντονης διαβούλευσης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας. Το νομοσχέδιο θα εγκριθεί την επόμενη Πέμπτη στη συνεδρία της Ολομέλειας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι αναβλήθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου από την ολομέλεια της βουλής για τη μείωση του ΦΠΑ για το τουριστικό πακέτο.

Πολίτης

«Παρέμβαση Χριστόφια και καβγάς στο ΔΗΚΟ»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αντίδραση της κυβέρνησης στη σύμπραξη του ΔΗΚΟ με το ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ με στόχο την τροποποίηση του νομοσχεδίου για το ΤΚΑ οδήγησε σε αναβολή της συζήτησης.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στα €394,6 εκ. ανήλθαν τα κέρδη της Marfin Popular το 2008.

Σημερινή

«Αναβολή με πολιτικό μήνυμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά από έκτακτη σύγκληση της σύσκεψης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων στο γραφείο του προέδρου της βουλής, η διαφαινόμενη σύγκρουση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ αναβλήθηκε για μία βδομάδα.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι τα κέρδη της Ελληνικής Τράπεζας ανήλθαν στα €45 εκ. σε σύγκριση με €153 εκ. το 2007.

Χαραυγή

«Σφίγγουν τα λουριά για τους “φοροφυγάδες”»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η πάταξης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε βελτίωση του νομοτεχνικού πλαισίου που διέπει το φορολογικό σύστημα για πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και την είσπραξη των ανείσπρακτων φόρων.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι συνάντηση θα έχει σήμερα ο πρόεδρος των ΚΑ Κίκης Λαζαρίδης με τη Συντονιστική Επιτροπή Πάφου για την κατάργηση των πτήσεων προς την Αθήνα από την Πάφο.

Αλήθεια

«Στα δίχτυα του φόρου οι περιπτώσεις που “βγάζουν μάτια”»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η πάταξης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, o υπουργός Οικονομικών είχε χθες σύσκεψη με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους και το ΤΕΠ για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι για απραξία της κυβέρνησης για μακρύ χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της ακρίβειας, μίλησε χθες ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.




ΜΥΘΟΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ—Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς καταρρίπτουν τα στοιχεία που δεν αφορούν την Κύπρο




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΟ ΔΗΚΟ—Αναβλήθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις




7 ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ—Χθες απετράπη σύγκρουση ΔΗΚΟ με ΑΚΕΛ




ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ—Ο Μάριος Καρογιάν ανέτρεψε το πλειοψηφικό μέτωπο για το ΤΚΑ




ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ—Το Υπουργικό ενέκρινε για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικό πακέτο φοιτητικής κρατικής πρόνοιας