You are here

Βασιλική Αναστασιάδου: Άνοδος 23% στις πωλήσεις ακινήτων το Μάρτιο

13/04/2018 20:31

Στο 23% ανήλθε η άνοδος στις πωλήσεις των ακινήτων το Μάρτιο σε σχέση με πέρσι, ανέφερε η υπουργός μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Βασιλική Αναστασιάδου κατά την τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης Property Show.

Τα επίσημα αυτά στοιχεία του κτηματολογίου πρόσθεσε καταδεικνύουν τη σημαντική ανάκαμψη της κτηματαγοράς και τη συνεχή άνοδο των πωλήσεων τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους αγοραστές.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης και ενίσχυση της αγοράς ακινήτων είπε σημειώνοντας ότι ήδη οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν και τα κίνητρα που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια λειτουργούν αποτελεσματικά και συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, ανέφερε η υπουργός.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις ανάγκες των νέων ζευγαριών που αναζητούν στέγη ενώ δεν παραλείπει να προωθεί διάφορα μέτρα που καθιστούν τη χώρα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τα ακίνητα.

Η κ. Αναστασιάδου εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει την κτηματαγορά με στόχο την περαιτέρω τόνωση της οικοδομικής βιομηχανίας η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, όπως επεσήμανε.

Αναφερόμενη στην έκθεση Property Show είπε ότι προβάλλει το μεγάλο και ιδιαίτερο σημαντικό τομέα των ακινήτων και μέσω αυτού ολόκληρη την οικονομία.

Πρόεδρος ΚΕΒΕ 

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του κτηματολογίου την χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 οι πωλήσεις ακινήτων εκτοξεύθηκαν κατά 41% και ανήλθαν στις 2129  έναντι 1505 την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι η άνοδος στις πωλήσεις ακινήτων σε ντόπιους και ξένους καλύπτει όλες τις επαρχίες της Κύπρου είπε και προέβλεψε ότι η άνοδος στις πωλήσεις ακινήτων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η κτηματαγορά σημείωσε λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη για την οικοδομική βιομηχανία του τόπου και ταυτόχρονα ενισχύει τις επενδύσεις και δημιουργεί νέα θέσεις εργασίας.

Το ΚΕΒΕ το οποίο έχει αρκετά μέλη από την κτηματαγορά αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις αποδόσεις του.

Ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά και μελετημένα βήματα από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης της συγκεκριμένης αγοράς γιατί κάτι τέτοια θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, επεσήμανε.

Της Ηρώς Ευθυμίου