You are here

Υπογραφή συμβάσεων για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε κυβερνητικούς οικισμούς

29/09/2022 19:49

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων προχώρησε σήμερα το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, για την εγκατάσταση οκτώ ανελκυστήρων σε αντίστοιχο αριθμό πολυκατοικιών κυβερνητικών οικισμών των Επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού, οι οποίες εμπίπτουν στο «Πρόγραμμα Εγκατάστασης Ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες Κυβερνητικών Οικισμών».

Η πρώτη Σύμβαση αφορά σε εγκατάσταση ανελκυστήρων σε τέσσερις υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Αθαλάσσας και σε μία υφιστάμενη πολυκατοικία στον Κυβερνητικό Οικισμό Αγ. Γεώργιος στη Λευκωσία, που αφορά δαπάνη €821.511,72, συν Φ.Π.Α.

Η δεύτερη Σύμβαση αφορά σε εγκατάσταση ανελκυστήρων σε δύο υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Μακάριος ΙΙΙ και σε μία υφιστάμενη πολυκατοικία στον Κυβερνητικό Οικισμό Αγ. Ιωάννης στη Λεμεσό, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε €649.337,30, συν Φ.Π.Α.

Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Πολεοδομίας, την εγκατάσταση των ανελκυστήρων ανέλαβε η εταιρείας Μ. Μπακαλιάος και Υιοί ΛΤΔ και οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 14 μηνών.

Σημειώνεται, δε, ότι στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη έργο, που αφορά στην εγκατάσταση ανελκυστήρων και άλλες συναφείς εργασίες σε εννέα Υφιστάμενες Πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Κόκκινες στη Λευκωσία, με δαπάνη €1.479.914,36 συν Φ.Π.Α.

Επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση, θα προκηρυχθούν άλλοι δυο διαγωνισμοί για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε επιπλέον 13 πολυκατοικίες. Συγκεκριμένα, θα αφορούν σε εγκατάσταση τριών ανελκυστήρων στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι ΙΙ και πέντε ανελκυστήρων στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ιωάννης της Επαρχίας Λάρνακας, καθώς και πέντε ανελκυστήρων στον Κυβερνητικό Οικισμό Μακάριος ΙΙΙ στην Επαρχία Λεμεσού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η ετοιμασία μελετών για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε άλλες 30 πολυκατοικίες σε κυβερνητικούς οικισμούς της Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού.