You are here

ΥΠΟΙΚ: Είμαστε σε θέση να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για οικονομία

03/06/2020 20:38

Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις μας για την οικονομία προς τα πάνω καθώς αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και περνάμε στην επόμενη φάση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίπτωση της Κύπρου δεν θα υπερισχύσει το απαισιόδοξο σενάριο για την οικονομία. Ωστόσο, όπως είπε, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζονται όσο το δυνατό περισσότερα εργαλεία από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 
Ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα κράτη – μέλη θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα σε επίπεδο Eurogroup, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στις ανάγκες της κάθε χώρας.  
 
Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι η Κύπρος θα έχει σημαντικές τουριστικές αφίξεις και ότι αυτή η χρονιά δεν θα είναι καταστροφική για τον τουρισμό, αλλά αντίθετα η Κύπρος θα είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους Ευρωπαίους τουρίστες.
 
Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έλαβε η Κύπρος για αντιμετώπιση του COVID-19, σημειώνοντας ότι η χώρα είναι σχεδόν ελεύθερη από την πανδημία αυτή τη στιγμή, καθώς και στα κίνητρα που δίνονται για τον τουρισμό και για την ετοιμότητα του συστήματος υγείας να διαχειριστεί τη νόσο, με ένα υψηλό ποσοστό μονάδων εντατικής θεραπείας.