You are here

Ζημιές CTC, Ermes, κέρδη FWW

19/05/2015 17:41
Ζημιές ανακοίνωσαν για το τρίμηνο του 2015 οι εταιρείες του ομίλου Σιακόλα, CTC και Hermes ενώ κέρδη κατέγραψε η Woolworth, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες καταστάσεις διαχείρισης των εταιρειών.

Τα αποτελέσματα της CTC μετά τη φορολογία παρουσίασαν ζημιά ύψους €2,3 εκ. έναντι κερδών €38,3 εκ. πέρσι καθώς στα περσινά αποτελέσματα περιλήφθηκε κέρδος €39,6 εκ. από τη διάθεση της συμμετοχής του συγκροτήματος στη CTC-Ari Airports και στη Cyprus Airports (F&B).

Η ζημιά του συγκροτήματος από συνήθεις εργασίες ανήλθε στο €1,8 εκ. από €1,4 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών της CTC μειώθηκε κατά 3,4% στα €62,8 εκ. από €65,1 εκ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 7,4% στα €18,7 εκ. από €20,2 εκ.

Ermes

Όσον αφορά την Ermes Department Stores, τα αποτελέσματα μετά τη φορολογία παρουσίασαν ζημιά ύψους €2,7 εκ. έναντι κερδών €7,6 εκ. πέρσι καθώς στα περσινά αποτελέσματα περιλήφθηκε κέρδος €10,2 εκ. από τη διάθεση της συμμετοχής του συγκροτήματος στη CTC-Ari Airports και στη Cyprus Airports (F&B).

Η ζημιά του συγκροτήματος από συνήθεις εργασίες ανήλθε στα €2,7 εκ. από €2,6 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 1,1% στα €32,6 εκ. από €33 εκ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 10,3% στα €10,3 εκ. από €11,5 εκ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η πασχαλινή περίοδος του 2015 δεν ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες της και την πορεία των πωλήσεων μέχρι το τέλος του πρώτου τρίμηνο και η μείωση στις πωλήσεις συνεχίζεται.

Το συγκρότημα εκφράζει την ευαρέσκεια του για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων αναμένοντας ουσιαστικά οφέλη.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι η κατάσταση στην οικονομία εξακολουθεί να είναι δύσκολη και οι εταιρείες του συγκροτήματος αξιολογούν νέες προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασιών με νέες αντιπροσωπείες και προβαίνουν σε αναβαθμίσεις των καταστημάτων τους.

FWW

Όσον αφορά στη Woolworth ανακοίνωσε κέρδη €1,8 εκ. έναντι κερδών €939 χιλ. το τρίμηνο του 2014. Η αύξηση αποδίδεται στα έσοδα από παραχώρηση νέων εμπορικών χώρων στα εμπορικά κέντρα, μη επαναλαμβανόμενων εσόδων και στη μείωση των χρηματοδοτικών εξόδων λόγω μείωσης του δανεισμού.

Τα δικαιώματα χρήσης χώρων και άλλα εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 5% στα €5,2 εκ. από €4,9 εκ.

Το κέρδος εργασιών και άλλα εισοδήματα αυξήθηκε κατά 9,5% στα €4,8 εκ. από €4,4 εκ.

Η επισκεψιμότητα στα δύο malls του ομίλου καταγράφει αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Τόσο, η FWW αλλά και η CTC αναφέρουν ότι με την πρόσφατη ψήφιση και τροποποίηση της νομοθεσίας που επιτρέπει το διαχωρισμό αδιανέμητων ακινήτων εντός περιοχής ανάπτυξης, η συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη Λτδ που έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία στην είσοδο της Λευκωσίας πλησίον των κεντρικών γραφείων της ΑΗΚ σε συνεργασία με την Τρ. Πειραιώς έχει τώρα αποταθεί για διαχωρισμό του ακινήτου της. Αυτό αναμένεται να επιφέρει σημαντικά μελλοντικά εισοδήματα.

Γ.Χ.