You are here

Ζημιές €18 εκ. για Ermes

25/02/2016 17:33
Ζημιές €18,4 εκ. που αναλογούν στους μετόχους της ανακοίνωσε η Ermes Department Stores έναντι κερδών €8 εκ. το 2014.

Η αρνητική διαφοροποίηση αποδίδεται στη μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και στην συμπερίληψη στα αποτελέσματα του 2014 κερδών €10,2 εκ. που προέκυψαν από τη διάθεση των επενδύσεων του συγκροτήματος στις CTC- ARI Airports και Cyprus Airports (F&B).

O κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 3,4% στα €150,7 εκ. από €156 εκ. το 2014. Ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε αρνητικά αφού δεν έχει παρατηρηθεί ουσιαστική ανάκαμψη στο χώρο του λιανικού εμπορίου ενώ ταυτόχρονα κατά την περσινή περίοδο υπήρξαν αρκετοί εξωγενείς παράγοντες κυρίως από την Ελλάδα που επηρέασαν τη ψυχολογία των καταναλωτών.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 4,4% στα €54,6 εκ. από €57,1 εκ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τέλος Νοεμβρίου 2015 έχει λειτουργήσει το νέο μεγάλο κατάστημα Superhome Center (DIY) στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού έναντι του πολυκαταστήματος Zenon στη Λάρνακα. Η συνεισφορά του θα διαφανεί στη φετινή χρονιά, σημειώνεται.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι αν και υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας και σχετική βελτίωση, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών που συντείνουν σε μειωμένη αγοραστική δύναμη, με άμεση επίδραση και επακόλουθο επί του κύκλου εργασιών των εταιρειών, της συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους και τελικά της κερδοφορίας.

Γ.Χ.