You are here

Ζημιές €6,8 εκ. για Ermes

19/11/2015 16:12
Στα €6,8 εκ. ανήλθαν οι ζημιές της εταιρείας Ermes Department Stores από συνήθεις εργασίες το εννιάμηνο του 2015 έναντι ζημιών €3,3 εκ. το εννιάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 4,4% στα €107,6 εκ. από €112,6 εκ. πέρσι.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 9,3% στα €37,1 εκ. από €40,9 εκ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου μεγάλου καταστήματος Superhome Center (DIY) στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού έναντι του πολυκαταστήματος Zenon στη Λάρνακα. To νέο Superhome ανοίγει για το κοινό τέλος Νοεμβρίου του 2015.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι παρά τις όποιες ενδείξεις σταθεροποίησης, η κατάσταση στην οικονομία συνεχίζει να παραμένει δύσκολη και αβέβαιη. Όλες οι εταιρείες του συγκροτήματος αξιολογούν επισταμένα νέες προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασιών με νέες αντιπροσωπείες και προβαίνουν σε αναβαθμίσεις των καταστημάτων και εγκαταστάσεων τους.

Το ΔΣ θεωρεί ότι είναι ορθό όπως συνεχιστεί το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σύμφωνα με το οποίο τα καταστήματα λειτουργούν και τις Κυριακές.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, που δια νόμου τα καταστήματα ήταν κλειστά, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέβαλαν μέσω της κυβέρνησης νόμο που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Αυτό έγινε γιατί αναγνωρίζουν ότι επωφελείται η οικονομία, το δημόσιο συμφέρον, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, ιδίως σε τέτοιες περιόδους κρίσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην Κύπρο δεν θα συμβεί το αντίθετο», τονίζει η εταιρεία.

Γ.Χ.