You are here

Δυσφορία στο ΧΑΚ από δηλώσεις Κλεάνθους

14/10/2003 16:03
Διευκρινήσεις για τους έκτακτους ζητεί η ΣΥΧΑΚ

Δυσφορία ανάμεσα στους κόλπους του Χρηματιστηρίου Αξιών προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού για το μέλλον των έκτακτων υπαλλήλων.

Χθες, ο κ. Κλεάνθους μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να είναι δυνατόν να εργοδοτηθεί η πλειοψηφία αυτού του προσωπικού».

Σήμερα, η Συντεχνία Υπαλλήλων του ΧΑΚ, εμφανώς θορυβημένη, απέστειλε απαντητική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει πως «υπάρχει συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, του Συμβουλίου, της ΣΥΧΑΚ και της ΟΗΟ ΣΕΚ, η οποία διασφαλίζει τη συνέχιση της εργοδότησης όλων των εκτάκτων υπαλλήλων του οργανισμού μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης». Αναφέρει επίσης ότι «γίνονται ενέργειες ώστε η εν λόγω μελέτη να εισέλθει σε βάθος και να ληφθούν υπόψη όχι μόνο οι υφιστάμενες ανάγκες σε προσωπικό του ΧΑΚ όπως αυτές έχουν επανειλημμένα εξαγγελθεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου».

Προστίθεται ότι αποστάληκε επιστολή στον πρόεδρο του ΧΑΚ με την οποία του ζητείται να «συγκεκριμενοποιήσει» τις ανάγκες του οργανισμού «όπως έχουν εξαγγελθεί ή πρόκειται να εξαγγελθούν». Καλούν δε τους εμπλεκόμενους να θέσουν ενώπιόν τους τα πορίσματα της μελέτης για συζήτηση προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ τονίζεται ότι στον προϋπολογισμό (τον οποίο εξετάζει η επιτροπή Οικονομικών) θα πρέπει «να απεικονίζεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που τελικά θα συμφωνηθεί ότι είναι αναγκαίος για το ΧΑΚ».

Του Γιώργου Αγαπίου