You are here

ΧΑΚ: Όλα για το Στρατηγικό Πρόγραμμα

26/03/2004 16:19
Πυρετωδώς για την εξαγγελία του Στρατηγικού του Προγράμματος, εργάζεται το σύνολο της Διοίκησης και του προσωπικού του ΧΑΚ, ενώ σε πρώτη φάση θα γίνει η ανακοίνωση για τη λειτουργία των τριών νέων αγορών. Αυτό δήλωσε στη StockWatch, o Πρόεδρος του ΔΣ του ΧΑΚ Άκης Κλεάνθους, διευκρινίζοντας πως το νομοσχέδιο που αφορά τα νομοθετήματα για την εισαγωγή των τριών νέων αγορών είναι έτοιμο κατά 99%, καθώς απομένει η ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών που επεξεργάζεται ο Ελλαδίτης εμπειρογνώμονας Δρ Δημήτρης Τσιμπανούλης και οι οποίες θα σταλούν την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Όπως υπογράμμισε εμφαντικά ο κ. Κλεάνθους, τόσο το ΔΣ στην τακτική του εβδομαδιαία συνεδρίαση, όσο και οι λειτουργοί και το προσωπικό όλων των υπηρεσιών του Χρηματιστηρίου – επί καθημερινής βάσης – ασχολούνται αποκλειστικά, με ζητήματα και παραμέτρους της αναδόμησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού, όπως π.χ. η κοινή πλατφόρμα ΧΑΚ – ΧΑΑ, η τιμολογιακή πολιτική, αποφάσεις Συμβουλίου, Αμοιβαία Κεφάλαια κ.ο.κ.

Ο κ. Κλεάνθους, που εμφανίστηκε προβληματισμένος για το γεγονός ότι η εξαγγελία του Στρατηγικού Προγράμματος πιθανόν να συμπέσει με σημαντικές εξελίξεις στο εθνικό ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού, εξέφρασε την πλήρη και βαθιά του ικανοποίηση για το τεράστιο έργο που έχει γίνει και το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί.

«Είμαστε στο τέλος ενός πολύ δύσκολου, τεράστιου σε όγκο και επίπονου έργου», τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καταργούνται όλοι οι Κανονισμοί και όλες οι Εγκύκλιοι». Ο Πρόεδρος του ΔΣ σημείωσε πως με τον Στρατηγικό σχεδιασμό, «ξανακτίζεται το ΧΑΚ», προσθέτοντας ότι «με το νέο θεσμικό πλαίσιο καθίσταται το κυπριακό χρηματιστήριο ευέλικτο και ανταγωνιστικό».

Ο κ. Κλεάνθους, χρονικά τοποθετεί την έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας με το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Του Κυριάκου Κυριακίδη