You are here

Το ΧΑΚ προτρέπει μέλη και επενδυτές σε επικαιροποίηση στοιχείων

12/07/2021 19:01

To Χρηματιστήριο Αξίων Κύπρου (ΧΑΚ) προτρέπει τα Μέλη/Χειριστές του Συστήματος Άυλων Τίτλων ΣΑΤ του Κεντρικού Αποθετηρίου Μητρώου (ΚΑΜ) της Κύπρου, καθώς και τους επενδυτές, όπως διευκολύνουν τη συλλογή και επικαιροποίηση στοιχείων που κρίνονται ως απαραίτητα για την αποστολή των πληροφοριών προς τους επενδυτές, ώστε να καταχωρηθούν /επικαιροποιηθούν τα ακόλουθα στοιχεία στο σύστημα Κεντρικού Αποθετηρίου/Μητρώου.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, τα στοιχεία που θα καταχωρηθούν /επικαιροποιηθούν αφορούν την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του δικαιούχου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου.
 
Το ΧΑΚ αναφέρει ότι αυτό γίνεται «μέσα στα πλαίσια των διατάξεων του Κανονιστικού πλαισίου Shareholder Rights Directive ΙΙ (SRD II) (Οδηγία 2007/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που τροποποιείται με την Οδηγία (EE) 2017/828) και του περί της Ενθάρρυνσης της Μακροπρόθεσμης Ενεργού Συμμετοχής των Μετόχων Νόμο».
 
«Οι επενδυτές μπορούν να ζητούν την επικαιροποίηση των στοιχείων αυτών από τους Χειριστές με τους οποίους συνεργάζονται, είτε και από το ίδιο το Χρηματιστήριο», προσθέτει.
 
Το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι τα πιο πάνω στοιχεία είναι «απαραίτητα και εάν και εφόσον δεν δηλωθούν έγκαιρα στο σύστημα ΣΑΤ του ΚΑΜ της Κύπρου, τότε δεν θα μπορεί να καταστεί εφικτή η επικοινωνία σύμφωνα με τις διατάξεις του πιο πάνω αναφερομένου Κανονιστικού Πλαισίου».
 
Το ΧΑΚ επισύρει την προσοχή στο γεγονός ότι στην επόμενη προγραμματισμένη Έκδοση του ηλεκτρονικού συστήματος ΣΑΤ Κύπρου που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο,  όπως αναφέρει, τα στοιχεία αυτά θα καταστούν υποχρεωτικά κατά το άνοιγμα νέων Μερίδων.