You are here

Παύλος Σαββίδης: Νέος Πρόεδρος ΧΑΚ;

02/05/2002 11:06
Ο Παύλος Σαββίδης, πρώην υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γιώργου Βασιλείου φαίνεται να είναι ο νέος πρόεδρος του ΧΑΚ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ο διορισμός του Παύλου Σαββίδη (που είναι αδελφός του υπουργού υγείας Φρίξου Σαββίδη) αναμένεται να επικυρωθεί σε λίγο από το υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα, πάντως, με τις ίδιες πηγές αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από μέλη του νυν συμβουλίου τα οποία φέρονται δυσαρεστημένα από την εξέλιξη αυτή.

Όπως προαναφέρουμε ο κ. Παύλος Σαββίδης διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επί διακυβέρνησης Βασιλείου. Διετέλεσε Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Κεφαλαίου Κύπρου. Στο παρελθόν διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Πετρολίνα ΑΕ (Ελλάς) και Σύμβουλος του συγκροτήματος Πετρολίνα Λίμιτεδ (Κύπρου). Ο κ. Σαββίδης έχει επίσης διατελέσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Columbia shipping Company και υπήρξε αντιπρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Είναι εγκεκριμένος λογιστής (Fellow Chartered Accountant) και υπήρξε συνέταιρος στο ελεγκτικό γραφείο Savvides and Partners στη Λεμεσό.

Ήταν επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Salamis Tours (Holdings) Ltd, Avacom Computer Services και Avacom Net, ενώ πρόσφατα στις 26.3.2002 υπέβαλε την παραίτηση του από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Libra Holidays Group Ltd, Astarti Development Co. Ltd και Drake Investments Ltd. Συνεχίζει να κατέχει θέση στo διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Stademos Hotels Ltd.