You are here

Προς ανατροπή η απόφαση για το κτίριο του ΧΑΚ

06/03/2002 11:14
Ανατρέπεται κατά μεγάλη πιθανότητα, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανέγερση του νέου κτιρίου του Χρηματιστηρίου Αξιών στο χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών θα έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών για να επανεξετάσουν το όλο θέμα κάτω από το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, τόσο με τα οικονομικά του ΧΑΚ, λόγω της κάθετης μείωσης των εσόδων, όσο και των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από διάφορα κοινωνικά σύνολα, ώστε ο χώρος του σταδίου του ΓΣΠ, να παραμείνει και να αξιοποιηθεί ως πάρκο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρώτη η SW είχε αποκαλύψει πριν ένα περίπου μήνα τα προβλήματα που ανέκυψαν ,τόσο εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών του ΧΑΚ να αναλάβει την ανέγερση του νέου κτιρίου, για το οποίο συνεπάγεται μεγάλο κόστος, όσο και τις αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών συνόλων σε σχέση με το όλο θέμα.

Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου του ΧΑΚ Ρένος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι βάσει των πιο πάνω δεδομένων θα πρέπει το Υπουργικό Συμβούλιο και η αρμόδια υπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για την ανέγερση του κτιρίου, να επαναξιολογήσει την αρχική απόφαση που έχει ληφθεί. Ο κ. Χριστοδουλίδης εκφράζοντας προσωπική άποψη τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης της απόφασης για τη μετακίνηση του ΧΑΚ στο χώρο του παλαιού σταδίου του ΓΣΠ, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις που πυκνώνουν εναντίον της κυβερνητικής απόφασης σε σχέση με το νέο κτίριο του ΧΑΚ δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες.