You are here

Morning Note: Και τώρα τί;

28/02/2002 08:32
Ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις της αγοράς στην προχθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Τρ. Κύπρου. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 0.6% χωρίς όμως να αποτρέψει την καθολική πτώση του ΓΔ που πιέστηκε κυρίως από την περιφέρεια πέφτοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος της Κύπρου οι αναλυτές έδωσαν έμφαση στο μέρισμα. «Η ικανοποίηση [για τα αποτελέσματα] ήλθε κυρίως από το μέρισμα» επεσήμανε ο αναλυτής της SAFS Αλέκος Σεργίδης σε πρωινό σημείωμα που έστειλε σε πελάτες. Σε αντίστοιχο σημείωμα του Τμήματος Ανάλυσης της CLR επισημαίνεται ότι «η μερισματική απόδοση της μετοχής (7.22%) πιθανόν να δώσει κάποια ώθηση στην αγορά». Στο μέρισμα επικεντρώθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Συγκροτήματος Σόλωνα Τριανταφυλλίδη που αν και προσπάθησε να απορρίψει διάφορα επιχειρήματα για μείωση του μερίσματος εντούτοις δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την μερισματική πολιτική της τράπεζας «υπέρ-γενναιόδωρη υπό τις περιστάσεις».

Με δηλώσεις του στη SW ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Γιάννης Κυπρή δήλωσε αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία της Τράπεζας Κύπρου. Αναλύοντας τις αρνητικές επιδράσεις στα αποτελέσματα, ο κ. Κυπρή ανέφερε ότι προέκυψαν απώλειες ύψους ΛΚ 17 εκατομμυρίων από την μείωση των επιτοκίων, μείωση ΛΚ 6 εκ. στα έσοδα από την εμπορία συναλλάγματος λόγω της εισαγωγής του Ευρώ, και άλλα ΛΚ 9 εκ. από τις επεκτάσεις στην Ελλάδα (ΛΚ 5 εκ.) και στην Αυστραλία (ΛΚ 4 εκ.).

Η αύξηση των δαπανών του Συγκροτήματος ήταν πάντων το μελανό σημείο που επεσήμανε ο Αλέκος Σεργίδης στο σχετικό σημείωμα: «Μέρος της αύξησης οφείλεται στις συμβάσεις με τις συντεχνίες, δηλαδή περίπου 10% ή ΛΚ 8 εκ.. Μέρος δικαιολογείται λόγω των νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και Αυστραλία δηλαδή άλλα £4-5 εκ. Τα υπόλοιπα όμως που πήγαν? Τα έξοδα προσωπικού απλά θα βασανίζουν το Συγκρότημα για τα επόμενα χρόνια μια και θα αυξάνονται με ρυθμούς 10% τον χρόνο (με εξαίρεση το 2002 που η αύξηση θα είναι ίσως διπλάσια). Το κόστος προσωπικού είναι το μεγαλύτερο έξοδο και πρόβλημα των τραπεζών αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη. Ας μην ξεχνάμε ότι καμιά τράπεζα στην Κύπρο δεν έχει βγάλει προσωπικό ακόμα με κανονικό πλεονασμό, παρά το ότι υπάρχει πλεονάζων προσωπικό με όλη αυτή την τεχνολογία που αγοράζεται (και τους πλεονασμούς που ακούμε καθημερινά να γίνονται σε όλο τον κόσμο από τράπεζες)».

Η απάντηση του κ. Κυπρή στο σχετικό ερώτημα της SW για τις δαπάνες ήταν όμως άμεση: το 2002 θα υπάρξει «γενική αναθεώρηση όλων των εξόδων του Συγκροτήματος για να αναζητηθούν τομείς που μπορεί να εξοικονομηθεί κόστος με διάφορες απλοποιήσεις, κεντρικοποιήσεις εξειδικευμένων υπηρεσιών και συγκράτηση στις προσλήψεις προσωπικού στην Κύπρο». Σύμφωνα με τον κ. Κυπρή, η προσπάθεια περιορισμού των δαπανών δεν θα επηρεάσει την αναπτυξιακή δυναμική της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Μιλώντας για την πορεία των εργασιών του Συγκροτήματος στην Ελλάδα ο κ. Κυπρή φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος: «Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 82% στα ΛΚ 1,5 δις με αποτέλεσμα να καλύπτουν πλήρως τις χορηγήσεις της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας. Από την άλλη, παρά τη ραγδαία ανάπτυξη και το δυσανάλογα αυξημένο κόστος από τον διπλασιασμό των καταστημάτων σε σύγκριση με το εισόδημα από τα νέα καταστήματα (μια και δεν λειτουργούσαν ομόχρονα) η Τράπεζα Κύπρου Ελλάδας συνείσφερε γύρο στο 25% της κερδοφορίας του Συγκροτήματος για το 2001 (εξαιρούμενης της πώλησης του μεριδίου στην ABC Factors).»

Παρά την αισιοδοξία των αξιωματούχων του για το μέλλον το Συγκρότημα απέφυγε τις προβλέψεις για το 2002 κρίνοντας τις ως «παρακινδυνευμένες». Ο Αλέκος Σεργίδης ήταν περισσότερο σαφής: αν και βλέπει το 2002 να μην «είναι και τόσο άσχημο» εντούτοις εκτιμά ότι το Συγκρότημα «ίσως δυσκολευτεί λίγο» να πετύχει αύξηση σε βαθμό που τα κέρδη να ισούνται με το φετινό μέρισμα.