You are here

ΠΟΦΕΝ: Αντίθετη στην επέκταση αφυπηρέτησης

21/09/2011 12:18
Την αντίθεση της με την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής εκφράζει η ΠΟΦΕΝ με σημερινή ανακοίνωσή της, τονίζοντας την ετοιμότητά της να προβεί σε όλα τα μέτρα που θα αποτρέψουν την όποια αρνητική εξέλιξη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ΠΟΦΕΝ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, κοινοβουλευτικά κόμματα και με την ΠΑΣΥΔΥ, διατυπώνοντας την αντίθεση της στα δύο αυτά μέτρα.

«Σε σχέση με την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, της κυβέρνησης αλλά και της ΠΑΣΥΔΥ, όλοι οι υπόλοιποι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμφωνούν ή επεξεργάζονται φόρμουλες για αύξηση του όρου αφυπηρέτησης στο 65 έτος της ηλικίας σε μεταγενέστερο στάδιο».

Η ΠΟΦΕΝ θέτει το ερώτημα «ποια ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανεβάσει τα όρια αφυπηρέτησης σε αυτά τα παράλογα και απάνθρωπα όρια ηλικίας έχει πετύχει τη μείωση της ανεργίας;».

«Η όποια προσπάθεια για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης θα μας βρει απέναντι της μαζικά, οργανωμένα και δεν θα περάσει», αναφέρεται.

Σε σχέση με τις κλίμακες εισδοχής, προσθέτει, «με λύπη διαπιστώσαμε ότι όλοι οι φορείς της κοινωνίας προτάσσουν την άποψη ότι η μείωση των κλιμάκων εισδοχής πρέπει να εφαρμοστεί».

Η ΠΟΦΕΝ, σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή και με όλους διαφώνησε κάθετα και εξέφρασε την άποψη ότι η όποια μείωση των κλιμάκων εισδοχής θα οδηγήσει στη θυματοποίηση της νέας γενιάς και των αυριανών εργαζομένων».

Εκφράζεται επίσης «η απαρέσκεια μας γιατί ο ΔΗΣΥ δεν αρκείται στη μείωση των κλιμάκων εισδοχής στο 10%, που δυστυχώς συμφώνησαν όλοι και προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικές συμμαχίες για την περαιτέρω μείωση των κλιμάκων εισδοχής της τάξεως του 20%, με στόχο να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα».